Cape Town, un oraş cu 4 milioane de locuitori, riscă să devină primul din lume care va rămâne fără apă
Seceta prelungită şi lipsa unor soluţii alternative ar putea face ca în câteva luni oamenii să primească apă cu porţia. Un meteorolog CNN a făcut un experiment pentru a vedea cum se vor descurca oamenii în aceste condiţii.
Un meteorolog CNN a făcut un experiment pentru a vedea cum se vor descurca oamenii în aceste condiţii.
Derek Van Dam şi soţia lui, Tara, au locuit câţiva ani la Cape Town, înainte de a se muta în Atlanta, Statele Unite. Convins că nu este singurul oraş care s-ar putea confrunta cu lipsa apei, Derek a decis să facă împreună cu familia sa un experiment: să se descurce o zi cu raţia de 25 de litri de persoană, pe care o vor primi locuitorii din Cape Town când nu va mai curge apă la robinete.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Spălatul a fost o provocare. Un duş de 5 minute consumă 45 de litri de apă, adică mai mult de jumătate din raţia întregii familii. Aşa că au încălzit apă şi au turnat-o în cadă, dar numai confortabil sau plăcut n-a fost.
Fiecare lucru pe care l-au făcut a durat mai mult, fiindcă au fost nevoiţi să găsească soluţii care să consume cât mai puţină apă.
Spălatul rufelor a fost o adevărată corvoadă.
Derek şi Tara s-au încadrat la limită , dar au fost fericiţi că la sfârşitul experimentului au putut redeschide robinetele. Şi, deşi Cape Town ar putea deveni primul oraş fără apă curentă, sunt conştienţi că pentru mulţi oameni realitatea arată deja ca în experimentul lor. Dar seceta ameninţă să facă din apă un lux în multe puncte ale planetei, iar micşorarea risipei e singura soluţie.