Campania electorala s-a mutat pe Twitter, in Statele Unite

×
Codul embed a fost copiat

Statele Unite sunt cuprinse de febra campaniei electorale de la jumatatea mandatului, iar batalia este mai disputata ca oricand. Pentru prima oara, confruntarile nu se mai poarta doar in mitinguri si dezbateri TV, ci si pe Twitter.

In maximum 140 de caractere, politicienii isi provoaca, denunta ori descalifica rivalii.

La cate zeci de milioane de americani navigheaza curent pe Internet, adaptarea era, ce-i drept, inevitabila.

O scena cu potential de a deveni viral pe Internet, desprinsa dintr-o campanie parca mai inversunata ca niciodata este aceea in care partizanii liderului majoritatii democrate din Senat, Harry Reid, se imbrancesc cu sustinatorii rivalei republicane, Sharron Angle.

Dupa ce simpatizantii s-au mai racorit, confruntarea s-a mutat, cu intensitate sporita, pe Twitter. Scurt si sugestiv, consilierul candidatei republicane a tastat in goana: "Priviti aici cum lingaii lui Reid urla si huiduie!".

Citește și
Medvedev si Schwarzenegger
Presedintele Medvedev si-a facut cont pe Twitter, cu Terminatorul langa el
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Sa nu credeti ca democratii se lasa mai prejos. Harry Reid a denuntat si el pe Twitter: "Sharron Angle batjocoreste asigurarea medicala pentru autism", cu trimiterea de rigoare la dovada, o declaratie a impricinatei.

Michael Leahy, un activist republican, este un adept infocat al campaniei electorale duse pe retelele de socializare. El chiar i-a identificat pe cei mai populari politicieni conservatori, in functie de cati oameni le urmaresc postarile pe Twitter.

Cu peste 250.000 de cititori fideli, fosta candidata la vicepresedintie, Sarah Palin se detaseaza net.

Expertii cred ca fenomenul infruntarii pe Internet va lua tot mai mare amploare, cucerind rapid politica de pretutindeni.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Facebook vs. Twitter: Care are cele mai tari birouri? Galerie foto!
Facebook vs. Twitter: Care are cele mai tari birouri? Galerie foto!

Daca in online fiecare dintre cele 2 retele sociale are rostul sau, iar Facebook se lauda cu 500 de milioane de utilizatori, cam de 5 ori cifra afisata de Twitter, cand vine vorba de birourile celor 2 companii s-ar putea ca lucrurile sa stea invers.

Presedintele Medvedev si-a facut cont pe Twitter, cu Terminatorul langa el
Presedintele Medvedev si-a facut cont pe Twitter, cu Terminatorul langa el

Si nu oricum, chiar la cartierul general al companiei care detine popularul site de socializare. L-a asistat fostul Terminator, actualul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.