Camere VIDEO montate pe rachetele care ataca Fasia Gaza. Armata israeliana poate lovi o tinta de marimea unei ferestre

israel-fasia gaza - 10

Cotidianul israelian Jerusalem Post a publicat mai multe inregistrari video din timpul atacurilor Israelului in Fasia Gaza, in care se vede cum reuseste armata sa atinga tintele vizate.

Conform sursei citate, este vorba despre rachete ghidate, cu precizie ridicata, datorita carora israelienii pot lovi tinte de marimea unei ferestre. Miercuri, 30 iulie 2014, atacurile israeliene au inclus si 5 moschee despre care se banuia ca sunt folosite de militantii Hamas in scopuri militare. Surse din armata israeliana citate de Jerusalem Post sustin ca una dintre aceste moschee era centru de comanda al gruparii Hamas din Fasia Gaza, in timp ce alta era folosita ca punct de observatie a evolutiei trupelor israeliene.

De asemenea, fortele navale israeliene au folosit in atacurile lor rachete de croaziera ghidate, care puteau fi dirijate de personalul specializat pana cand atingeau tinta de marimea unei ferestre.

Tot miercuri, 30 iulie 2014, trupele israeliene au anuntat ca au descoperit cateva tuneluri pe sub cladirile din Fasia Gaza, care erau folosite in scop tactic de fortele Hamas.

Penelope Cruz, Javier Bardem si Pedro Almodovar denunta "genocidul israelian"

Citește și
Herald
Gafa monumentala. Cine apare in ilustratia unei stiri despre un soldat mort in Fasia Gaza
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Mai multe personalitati spaniole, printre care actorii Penelope Cruz, Javier Bardem si regizorul Pedro Almodovar, denunta, intr-o scrisoare deschisa, incursiunea armata a Israelului in Fasia Gaza, descriind aceasta actiune ca fiind "un genocid", informeaza hollywoodreporter.com. Intr-o scrisoare deschisa publicata marti, mai multe personalitati spaniole, intre care regizori, actori, muzicieni si scriitori, au descris actiunea israeliana drept un "genocid". De asemenea, acestia au lansat un apel catre Uniunea Europeana pentru "a condamna atentatele terestre, maritime si aeriene impotriva civilizatiei palestiniene din Fasia Gaza".

In scrisoarea deschisa, acestia cer incetarea focului de catre armata israeliana si cer Israelului "sa inceteze asediul, pe care Fasia Gaza il traieste de mai bine de un deceniu".

In documentul citat se mai spune: "Fasia Gaza trece prin clipe ingrozitoare in aceste zile, asediata si atacata terestru, maritim si aerian. Casele palestinienilor sunt distruse, li se refuza apa, electricitatea si libera circulatie in spitalele si scolile lor, in timp ce comunitatea internationala nu face nimic".

Printre semnatarii scrisorii se numara si regizorii Montxo Armendariz si Benito Zambrano, actorii Lola Herrera, Eduardo Noriega si Rosa Maria Sarda, dar si muzicienii Amaral si Nacho Campillo.

Aproximativ 1.100 de palestinieni si 56 de israelieni au decedat in urma bombardamentelor armatei din Israel in Fasia Gaza care au inceput in urma cu trei saptamani, potrivit celui mai recent raport dat publicitatii.

Javier Bardem, care a obtinut premiul Oscar in 2008, pentru rolul din "Nu exista tara pentru batrani/ No country for old men", regizat de fratii Joel si Ethan Coen, este cunoscut ca fiind un activist politic. In 2010, Javier Bardem a primit premiul pentru interpretare masculina la Festivalul de la Cannes, pentru rolul din filmul "Biutiful" al regizorului Alejandro González Iñárritu, pentru care a fost nominalizat in 2011 si la premiul Oscar.

Penelope Cruz, in varsta de 39 de ani, este cunoscuta ca fiind muza regizorului spaniol Pedro Almodovar. Ea a devenit celebra cu rolul din filmul "Totul despre mama mea", pe care mentorul sau l-a lansat in 1999. A fost nominalizata la premiile Oscar in 2007, pentru rolul din "Volver", tot sub semnatura lui Almodovar, dar si in 2010, pentru interpretarea din musicalul "Nine". Printre filmele in care a mai jucat se numara "Belle Epoque" (1992), "Deschide ochii" (1997), "Femeia mereu deasupra" (2000), "Vanilla Sky - Deschide ochii" (2001) si "Nu te misca" (2004). Este prima actrita spaniola recompensata cu premiul Oscar pentru interpretare (2009, "Vicky Cristina Barcelona") si prima actrita spaniola care a primit o stea pe Bulevardul gloriei - Walk of Fame - din Hollywood.

Penelope Cruz si Javier Bardem, care au fost multi ani doar buni prieteni, au inceput o relatie in 2007 si s-au casatorit in iulie 2010 in cadrul unei ceremonii discrete, organizata in vila unui prieten, in Bahamas.

Cel putin 67 de persoane au murit miercuri, 30 iulie 2014, in confruntarile din Fasia Gaza

Cel putin 67 de persoane au fost ucise miercuri in Fasia Gaza, unde armata israeliana a intensificat ofensiva impotriva organizatiei islamiste Hamas, bilantul total al conflictului ajungand la 1.296 de palestinieni ucisi si 7.200 raniti, relateaza AFP. Printre cele 67 de persoane ucise miercuri in enclava palestiniana, 16 au murit in tabara de refugiati Jabaliya, unde a avut loc un atac cu obuze intr-o scoala administrata de Natiunile Unite.

La Touffah, un cartier situat la periferia orasului Gaza, sase palestinieni, inclusiv trei copii, au murit intr-un atac cu obuze lansate de tancuri israeliene. In sudul Fasiei Gaza, cel putin 13 palestinieni au murit la Khan Younes, a declarat Ashraf al-Qodra, purtatorul de cuvant al serviciilor de securitate palestiniene. Alti trei palestinieni fusesera ucisi in cursul noptii in aceeasi localitate, iar unul a murit in zona Deir al-Balah.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Razboi in Gaza. ONU a condamnat atacul israelian asupra unei scoli palestiniene, care a dus la moartea a 16 persoane
Razboi in Gaza. ONU a condamnat atacul israelian asupra unei scoli palestiniene, care a dus la moartea a 16 persoane

30 iulie 2014. Trei militari israelieni au murit miercuri in confruntarile din Fasia Gaza, anunta armata israeliana, citata de AFP, scrie Mediafax.

Gafa monumentala. Cine apare in ilustratia unei stiri despre un soldat mort in Fasia Gaza
Gafa monumentala. Cine apare in ilustratia unei stiri despre un soldat mort in Fasia Gaza

New Zealand Herald si-a cerut scuze luni, dupa ce a ilustrat o stire despre un soldat mort in Fasia Gaza cu o imagine in care apare comediantul Ryan Dunn.

Liderul suprem iranian Ali Khamenei acuza
Liderul suprem iranian Ali Khamenei acuza "cainele turbat" Israel de "genocid" in Fasia Gaza

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a catalogat marti Israelul drept un "caine turbat" care comite un "genocid" in Fasia Gaza si a indemnat lumea islamica sa-i "inarmeze" pe palestinieni.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.