"Brexit? Suna a magazin". Americanii, indiferenti in fata iesirii Marii Britanii din UE, desi toata economia ar fi afectata

22-06-2016 08:11

Brexit

In aceste zile de foc pentru Marea Britanie si UE, americanii par nepasatori in fata Brexitului si, mai mult, unii nici nu stiu ce reprezinta referendumul.

Sunt insa si persoane care se tem pentru soarta Europei si, in acelasi timp, pentru economia Statelor Unite.

"Brexit? Pare a fi un magazin", "Am crezut ca este vorba despre bomboane mentolate sau ceva asemanator", "Nu stiu, o companie producatoare de ceasuri?", "Este vorba de fapt despre iesirea britanicilor din UE. Crezi ca ar trebui sa te intereseze? Nu." - acestea sunt doar cateva dintre reactiile americanilor atunci cand au auzit pentru prima data cuvantul "Brexit".

Cei mai multi dintre jurnalisti au facut haz de necaz, in conditiile in care o iesire a Regatului Unit din Uniunea Europeana ar afecta inclusiv economia Statelor Unite.

Un realizator TV a explicat procesul pe intelesul tuturor: "Priviti acest proces in felul urmator: cand Zayn a plecat din trupa One Direction a fost totul bine, echipa a continuat si fara el. Dar, cand va pleca Harry, totul se va termina."

In timp ce americanii de rand sunt straini de acest termen, specialistii de pe Wall Street privesc cu ingrijorare o posibila iesire a Marii Britanii din Uniunea EuropeanaL "Ar fi un tsunami, ca si cum China s-ar topi sau compania Lehman ar iesi de pe piata."

Presedintele american Barack Obama a avertizat ca Brexitul va afecta relatiile comerciale dintre Marea Britanie si Statele Unite.

Barack Obama: "Prioritatea noastra este sa negociem cu UE sa obtinem un acord comercial, in timp ce Marea Britanie va fi la capatul randului."

Joi, britanicii sunt asteptati la referendum sa spuna daca vor ca tara lor sa iasa ori sa ramana in Uniunea din care face parte de mai bine de 40 de ani.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Infecția cu SARS-COV 2 și medicația anti-coagulantă

02:55
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26