Brazilia a înregistrat peste 100.000 de decese legate de Covid-19: ”Este ca la război”

Ultima actualizare: 09-08-2020 16:57
Brazilia, coronavirus
Agerpres

Brazilia a înregistrat peste 100.000 de decese legate de Covid-19, aceasta fiind cea de-a doua mare cifră din lume.

 

Potrivit BBC News, virusul a ucis 50.000 de oameni în trei luni, iar acest număr s-a dublat în doar 50 de zile. Până în prezent, sunt peste 3 milioane de cazuri confirmate. Pandemia este încă la cote ridicate, dar, cu toate acestea, magazinele și restaurantele s-au redeschis.

Președintele Jair Bolsonaro a redus impactul virusului și s-a opus măsurilor care ar putea afecta economia. Liderul de extremă dreaptă, care s-a îmbolnăvit de Covid-19 și și-a revenit, a combătut restricțiile impuse de guvernanții statului pentru combaterea pandemiei și s-a alăturat frecvent mulțimilor de suporteri, uneori fără mască de față.

Experții s-au plâns de lipsa unui plan coordonat de guvernul Bolsonaro, deoarece autoritățile locale s-au concentrat asupra repornirii economiei, ceea ce poate duce la răspândirea virusului.

Răspunsul guvernului federal este dirijat de un general de armată care nu are experiență în sănătatea publică. Doi foști miniștri ai sănătății, ambii medici, au părăsit locul de muncă după ce nu au fost de acord cu președintele cu privire la măsurile de distanțare socială și utilizarea hidroxiclorochinei ca tratament.

Președintele Bolsonaro - care a spus despre Covid-19 că este o „mică gripă” și a fost criticat atât acasă, cât și în străinătate, pentru răspunsul său la focar - a spus că și-a revenit din propria infecție datorită medicamentului anti-malarie.

Brazilia a avut 100.477 decese cauzate de virus și 3.012.412 de cazuri, potrivit ministerului Sănătății, deși se crede că numărul este mult mai mare din cauza testării insuficiente. Doar Statele Unite au cifre mai mari.

"Ar trebui să trăim în disperare, deoarece este o tragedie, ca un război mondial. Dar Brazilia se află sub o anestezie colectivă", a spus dr. José Davi Urbaez, un membru superior al Societății de Boli Infecțioase, potrivit Reuters.

„Mesajul guvernului de astăzi este: ”Luați coronavirus și, dacă este grav, există terapie intensivă ”. La asta se rezumă astăzi politica noastră." - a mai spus el.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO