Țara care vrea să prelungească starea de urgență cel puțin până în ianuarie 2021

Ultima actualizare: 09-08-2020 14:59
coronavirus
Getty

Iranul va rămâne în starea de urgenţă din cauza noului coronavirus până cel puţin în ianuarie 2021, a declarat duminică preşedintele acestei ţări, Hassan Rouhani.

"Ne aflăm în această situaţie de şase luni şi trebuie să ne pregătim pentru alte cel puţin şase luni", a avertizat Rouhani, care a adăugat că aceasta înseamnă că orice fel de relaxare totală a măsurilor de siguranţă nu se află în cărţi. "Trebuie să găsim calea de mijloc între normalitate şi menţinerea restricţiilor anti-coronavirus", a explicat şeful statului iranian, în declaraţii publicate pe site-ul său care par să justifice măsurile luate până acum pentru a stăvili propagarea COVID-19, potrivit Agerpres.

De la începutul pandemiei, Iranul a raportat în total peste 18.000 de decese asociate coronavirusului şi mai bine de 320.000 de cazuri de infectare. Totuşi, în ultimele zile, numărul deceselor a scăzut uşor. Experţii atribuie această tendinţă faptului că oamenii poartă măşti şi păstrează distanţa fizică regulamentară.

O persoană moare de COVID-19 la fiecare şapte minute

 

O persoană moare de COVID-19 la fiecare şapte minute în Iran, a anunţat luni televiziunea de stat, după ce Ministerul Sănătăţii a raportat 215 noi decese cauzate de noul coronavirus.

Televiziunea de stat a prezentat imagini cu mai mulţi iranieni pe o stradă aglomerată din Teheran, care se plimbau fără să poarte măşti sanitare şi fără să respecte regulile de distanţare socială.

Anumiţi experţi au exprimat îndoieli legate de acurateţea bilanţurilor oficiale prezentate de Iran. Un raport realizat de centrul de cercetare al Parlamentului Iranului sugera în luna aprilie că bilanţurile de COVID-19 ar putea fi aproape duble în raport cu cele anunţate de Ministerul Sănătăţii.

Raportul afirmă că cifrele oficiale prezentate de Iran s-au bazat doar pe numărul deceselor din spitale şi au inclus doar persoanele care erau deja testate pozitiv cu noul coronavirus.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO