Bombă de două tone descoperită la Budapesta

Dată publicare: 29-07-2008 01:00
Dată actualizare: 10-06-2012 15:41


Bomba a provocat panică în capitala Ungariei

Panică la Budapesta, după ce în oraş a fost descoperită o bombă de două tone, datând din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

15.000 de oameni au fost evacuaţi din Sectorul 9 al oraşului, pentru ca geniştii să poată dezamorsa proiectilul. Autorităţile au luat toate măsurile de precauţie: unul dintre podurile de peste Dunăre a fost închis, la fel şi circulaţia pe câteva străzi.

Bomba a fost descoperită aseară, pe un şantier aflat pe malul stâng al Dunării. Comandantul echipelor de genişti, Gabor Hajdu, a declarat că dispozitivul are 2.000 de kilograme, aşa că a recomandat ca oamenii să plece din zonă.

Traficul pe liniile de metrou care fac legătura cu centrul oraşului a fost de asemenea suspendat.

Specialiştii nu au reuşit să identifice tipul proiectilului, deoarece detonatorul este încă adânc îngropat în pământ. Nici dimensiunile bombei nu au fost determinate cu precizie. Echipele de genişti au început să lucreze în zori şi se aşteaptă ca operaţiunea de "neutralizare" să dureze câteva ore bune.

Autorităţile au încercat să liniştească populaţia şi au dat asigurări că nimeni nu este în pericol, iar locul unde se află proiectilul a fost delimitat şi securizat.

Localnicii se vor putea întoarce acasă, cel mai probabil în cursul serii.

Sursa: Pro Tv

Tags: bombă, budapesta,


VIDEO PROTVPLUS.RO