Bisericile catolice si cele protestante, pline de credinciosi veniti sa ia lumina. La Vatican, Papa a vestit Invierea
O parte a crestinatatii sarbatoreste duminica Pastele. Bisericile catolice de rit latin si cele protestante au fost pline sambata noaptea de credinciosi veniti sa ia lumina.
La Vatican, Papa Francisc a fost cel care a vestit Invierea Domnului, iar duminica va oficia liturghia si va rosti traditionala binecuvantare Urbi et Orbi.
Bazilica San Pietro era scufundata in intuneric, cand Papa Francisc a aprins o lumanare si a intrat sa vesteasca Invierea Domnului. Suveranul Pontif a oficiat apoi slujba Invierii, la care a vorbit, indurerat, despre recentele atacuri sangeroase lansate de extremistii islamici impotriva crestinilor. Papa a denuntat "tacerea complice si indiferenta" lumii occidentale in fata furiei jihadiste - cu referiri directe la atacul ce a facut 150 de morti in campusul unei Universitati din Kenya, si atrocitatile comise de Statul Islamic in Siria si Irak.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La finalul slujbei, conform traditiei, Papa a botezat 10 catecumeni din Italia, Albania, Polonia, Kenya si Cambodgia. Duminica, Papa Francisc va oficia liturghia de Paste, dupa care va rosti traditionala binecuvantare Urbi et Orbi - catre Cetate si Lume - in fata multimii stranse in Piata San Pietro.
Fervoarea religioasa a cuprins si Tara Sfanta. In timp ce pentru localnici a inceput de vineri seara Pesah, Pastele evreiesc, zeci de mii de oameni au venit din toata lumea, ca sa sarbatoreasca Invierea Domnului chiar in locurile in care a trait si s-a sacrificat Iisus.
La Ierusalim, Biserica Sfantului Mormant este in permanenta plina de credinciosi, care asteapta rabdatori sa isi aprinda lumanarile la locul in care s-a produs miracolul Invierii.
Din itinerarul pelerinilor nu lipsesc Biserica Nasterii, de la Bethleem, cea d epe Muntele Tabor, sau lacasurile de la Marea Galileei. In perioada sarbatorilor pascale, de altfel, spre locurile sfinte din Israel si Cisiordania se indreapta atat de multe grupuri de pelerini, incat unele fac rezervari cu luni de zile inainte, ca sa fie sigure ca reusesc sa intre la slujbele pascale.