Biograful lui Donald Trump: Dacă vrei ca Trump să facă ce vrei tu, trebuie să-i spui cât de minunat este
Casa Albă şi Departamentul de Stat american au trimis în Singapore oficiali care să pregătească un potenţial summit cu nord-coreenii. Donald Trump a anulat întrevederea prevăzută pentru 12 iunie, însă a lăsat uşa deschisă discuţiilor.
Dorind să dea o mână de ajutor, preşedintele de la Seul s-a întâlnit sâmbătă cu Kim Jong-Un. Întâlnirea surpriză a durat două ore.
Kim Yo Giong, sora şi consiliera de încredere a lui Kim Jong-Un, l-a întâmpinat pe preşedintele Coreei de Sud, în zona demilitarizată. Da data asta, discuţiile s-au purtat într-un complex din partea de nord a făşiei securizate de la graniţă.
Matt Rivers, corespondent CNN: "Cei doi lideri s-au salutat cu căldură. Un subiect important de discuţie a fost summitul Coreea de Nord-Statele Unite, din 12 iunie, anulat de preşedintele Donald Trump."
Seulul a fost cel care a luat iniţiativa întrevederii cu dictatorul nord-coreean, mai ales că, între timp, Trump s-a răzgândit şi a declarat că summitul ar putea avea totuşi loc, chiar la data stabilită.
Donald Trump: "Toată lumea se ţine de jocuri. Ştiţi asta."
Cei care au studiat comportamentul şi personalitatea lui Donald Trump au recunoscut în răzgândirile ultimelor zile metoda lui preferată de negociere.
Michael D'Antonio, autorul cărţii "Adevărul despre Trump”: "Strategia preşedintelui în negocieri a fost mereu să ceară luna de pe cer şi apoi să se mulţumească cu jumătate din ea, modificând-şi poziţia de mai multe ori în timpul discuţiilor."
Phenianul i-a mulţumit lui Trump într-o scrisoare pentru curajul de a accepta să se întâlnească cu Kim Jong-Un, iar asta l-ar fi făcut să mai dea o şansă summitului.
David Cay Johnston, biograful lui Donald Trump: "Dacă vrei ca Donald Trump să facă ce vrei tu, trebuie să-l lauzi. Trebuie să-i spui cât de minunat este."
Pe de altă parte, jurnaliştii invitaţi de nord-coreeni să fie martori la distrugerea unui poligon de teste nucleare şi-au povestit experienţa. Un tren de lux i-a transportat la locul cu pricina, undeva în munţi. Pe drum au fost serviţi cu preparate fine, însă trenul a mers cu draperiile trase şi nu au putut filma nimic.
Odată ajunşi la poligon, li s-a dat voie să inspecteze cele şase tuneluri, ticsite cu explozibili. Apoi au urmărit cum clădirile din lemn ale complexului au fost aruncate în aer.
Vizita s-a încheiat în acel punct şi, în ciuda deznădejdii de pe chipurile celor care munceau în cadrul poligonului, pentru niciunul dintre jurnaliştii străini nu a fost clar dacă tunelurile chiar au fost distruse.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: coreea de nord, donald trump, Coreea de Sud, summit, kim jong-un,
Dată publicare:
27-05-2018 08:45