Bilanț tragic: 150 de oameni au murit după ce au consumat alcool contrafăcut


Ultimul update: Duminica 24 Februarie 2019 17:11
Data publicarii: Duminica 24 Februarie 2019 16:59
Categorie: Stiri externe
india alcool contrafacut

Autoritățile din India au anunțat, duminică, un nou bilanț de 150 de morți după ce au consumat alcool contrafăcut vândut în mai multe regiuni din nord-estul țării.

Astfel, cel puţin 150 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 170 sunt spitalizate după ce au consumat alcool contrafăcut, victimele fiind muncitori pe plantații de ceai.

Noul bilanţ se bazează pe rapoartele provenite de la trei spitale din estul statului Assam.

"Avem peste 170 de persoane internate în spitale, iar alţi pacienţi sunt aduşi din regiuni apropiate. Unii au dezvoltat complicaţii la două zile după ce au consumat alcoolul", a spus ministrul Sănătăţii din Assam, Himanta Biswa Sarma, pentru Reuters, citat de Agerpres.

''Am trimis mostre pentru analiza medico-legală pentru a stabili care sunt ingredientele folosite în aceste băuturi contrafăcute care au dus la moartea unui număr atât de mare de oameni'', a adăugat oficialul.

Tragedia de la Assam survine la două săptămâni după ce peste 100 de persoane au murit în urma consumului de alcool contaminat în două state din nordul Indiei, Uttarakhand şi Uttar Pradesh, cel mai grav incident de acest gen din ţară după 2011.

Decesele provocate de alcoolul contrafăcut se întâmplă frecvent în India, unde mulţi nu-şi permit achiziţionarea băuturilor verificate din comerţ.

"E posibil ca circa 1.500 de persoane să fi băut joi din acest lot de alcool, care a dus la moartea a 150 de persoane'', a declarat Mrinal Saikia, un ales local din partidul Bharatiya Janata, aflat la conducere în statul Assam şi în India. 

Poliţia a arestat 16 persoane până acum.

''Îi anchetăm şi vom afla în curând sursa şi persoanele implicate în furnizarea acestui lot toxic de alcool'', a spus Mukesh Agarwal, şeful poliţie din Assam.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO