Atac furibund al Papei Francisc: "Sunteți niște instrumente ale Satanei"

24-02-2019 14:35


Papa Francisc

Papa Francisc compară abuzurile sexuale asupra minorilor cu ”sacrificarea” unor copii în ”ritualuri păgâne” și spune că cei care se fac vinovați de astfel de fapte sunt ”instrumente ale Satanei”.

Suveranul Pontif s-a dezlănțuit în conferința susținută în ultima zi a unui summit al Bisericii Catolice consacrat abuzurilor sexuale de care se fac vinovați reprezentanți ai bisericii.

“Munca noastră ne-a făcut să înțegem gravitatea flagelului pe care îl reprezintă agresiunile sexuale asupra minorilor, și, istoric vorbind, este vorba despre un fenomen larg răspândit în toate culturile și societățile. Asta îmi aminteşte de practica religioasă crudă, răspândită în trecut în anumite culturi, a sacrificiilor umane - mai ales copii - în ritualuri păgâne”, a declarat Papa, scrie News.ro, care citează AFP.

Francisc a insistat mult asupra prezenţei ”răului” şi a apreciat că membrii clerului care se fac vinovaţi de asemenea fapte devin ”instrumente ale Satanei”.

”Inumanitatea fenomenului la nivel mondial devine şi mai gravă, şi mai scandaloasă în Biserică, pentru că intră în contradicţie cu autoritatea sa morală şi credibilitatea sa etică. Persoana consacrată, aleasă de Dumnezeu pentru a îndruma sufletele către salvare, se lasă aservită propriei sale fragilităţi umane sau propriei sale boli, devenind astfel un instrument al Satanei”, a tunat el.

”În abuzuri, noi vedem mâna răului care nu iartă nici măcar inocenţa unor copii”, a adăugat Papa.

Suveranul Pontif a îndemnat la apărarea copiilor de ”lupi înfometaţi”.

Acest discurs, foarte aşteptat, a consacrat o îndelungată dezvoltare unor statistici disponibilie despre abuzuri sexuale comise în lume, în toate sferele societăţii, în familii, şcoli şi medii sportive.

“Frați și surori, ne aflăm, aşadar, în faţa unei manifestări a Răului agresiv și distructiv, a unei probleme universale şi transversale care, din nefericire, există aproape peste tot”, a insistat Papa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO