Primele imagini cu Kim Jong-un din călătoria de 47 de ore cu trenul către Vietnam. VIDEO

24-02-2019 16:48


Kim Jong-un plecare spre Vietnam

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a plecat sâmbătă din Phenian către capitala vietnameză Hanoi, pentru al doilea summit cu liderul american Donald Trump, a confirmat duminică dimineața presa de stat din Coreea de Nord.

Potrivit Agenției Centrale de Știri (CKNA), Kim Jong-un a părăsit țara „pentru al doilea summit Coreea de Nord – SUA, iar discuțiile vor avea loc în Republica Socialistă Vietnam”. Este prima dată când presa nord-coreeană de stat a confirmat oficial întrevederea dintre Kim și Trump, informează NK News.

Liderul de la Phenian ar fi însoțit de mai mulți oficiali de rang înalt, printre care vicepreședintele Partidului Muncitorilor din Coreea (WKL), liderul Comitetului Central, diplomații Kim Yong-chol și Ri Su-yong, ministrul de Externe Ri Yong-ho și ministrul Apărării No Kwang-chol.

Nici sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, care face parte din Ministerul de Propagandă, nu ar urma să lipsească de la această întrevedere. Cu toate acestea, pentru moment nu se cunosc informații dacă liderul nord-coreean este însoțit și de soția sa, Ri Sol-ju.

Informațiile vin la câteva ore după ce un tren, despre care se crede că ar fi fost al lui Kim Jong-un, a fost surprins trecând Podul Prieteniei Dandong Yalu de la granița dintre Coreea de Nord și China.

Potrivit unor surse citate de NK News, autoritățile chineze au luat măsuri de securitate speciale: au blocat accesul din zona căii ferate, iar un hotel in zona stației Dandong a fost evacuat. 

„Trenul este lung și a traversat podul mult mai lent decât un tren turistic, dar în mod cert este el la bord. În zonă a fost mobilizată multă poliție”, a declarat o sursă pentru NK News.

Cu toate acestea, sursa a precizat că nu se poate vedea cine se află în tren, din cauză că are geamuri fumurii.

Drumul de la Phenian și Hanoi ar urma să dureze cel puțin 47 de ore – asta dacă va circula cu o viteză de 90 de kilometri/oră, întrucât distanța dintre cele două țări este de aproximativ 4.000 de kilometri.

Anterior, Kim Jong-un a mai folosit trenul să meargă la Beijing.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO