Ben Hodges: NATO trebuie să se pregătească pentru un război cu Rusia. Timpul se scurge în Ucraina
Generalul american în rezervă Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa, avertizează că „timpul se scurge în Ucraina”, iar NATO trebuie să se pregătească pentru un război cu Rusia, într-un editorial publicat de The Telegraph.
„Unitatea politică de la Vilnius nu va rezolva adevăratele provocări de pregătire pentru luptă care încă afectează NATO. Pe scurt: apărarea înaintată a NATO nu va fi nici suficient de înaintată, nici pregătită în mod adecvat pentru o descurajare efectivă, decât dacă toate capitalele europene înțeleg seriozitatea sarcinii”, spune Hodges.
Generalul avertizează că riscurile și amenințările pentru NATO sunt în creștere, iar puterile adversare dispuse să folosească toate armele pe care le au la dispoziție pentru a doborî cea mai puternică și de succes alianță militară din istorie.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
„Ca răspuns, NATO continuă să se bazeze pe angajamentul de neînlocuit al Statelor Unite, pe de o parte, și pe disponibilitatea Europei și a Canadei pentru o împărțire echitabilă a poverii. Acum, că ne gândim la descurajare și apărare colectivă pentru a învinge amenințarea militară rusă, subfinanțarea și performanțele slabe nu vor mai fi suficiente, iar președintele Biden va trebui să sublinieze acest lucru”, a mai spus Hodges.
Mulți au scos în evidență eșecurile militare ale Rusiei în Ucraina. „Evaluările, deși în mare parte corecte, duc la concluzia amenințarea militară a Rusiei fa fi redusă semnificativ pe termen lung”, potrivit generalului.
„Din păcate, multe dintre aceste voci vin din capitalele europene care au neglijat apărarea națională și colectivă, în adevăratul sens, de mult prea multă vreme. Paraxodal, NATO este mai capabilă să înțeleagă punctele forte și slăbiciunile Rusiei decât pe cele proprii. Poate că ne putem păcăli propriul public prin comunicare strategică, însă nu și pe planificatorii armatei ruse”, a mai explicat Hodges.
În ultimul deceniu, toți Comandanții Supremi ai Forțelor Aliate din Europa s-au luptat cu o întrebare simplă: „Am suficiente unități pregătite de luptă, capacități logistice, șu muniție pentru a putea apăra fiecare aliat?”
Ben Hodges mai spune că „descurajarea militară este mai ieftină decât un război și recucerirea de teritorii. Trebuie doar să ne uităm la războiul în plină desfășurare din Ucraina: acest război costisitor și sângeros ne arată cum arată un eșec al descurajării militare.”