Bărbatul care ar fi ucis un protestatar în Portland a fost omorât de poliție

04-09-2020 09:56


Black Lives Matter. Mii de oameni protestează în Portland față de prezența agenților federali - 9

Bărbatul care ar fi ucis un protestatar în timpul manifestațiilor pro și contra președintelui Donald Trump din Portland a fost omorât de poliție în timpul unei operațiuni.

Michael Forest Reinoehl, în vârstă de 48 de ani, a fost ucis în timpul unei operațiuni conduse de autoritățile federale în apropierea orașului Seattle, relatează Fox News.

Bărbatul era suspectat de uciderea unui alt protestatar, sâmbătă, în Portland. Aaron Danielson, un susţinător al unei grupări de extremă dreapta - numită Patriot Prayer - a fost ucis prin împuşcare, sâmbătă, la Portland, la vârsta de 39 de ani. 

Danielson era un susținător al președintelui Donald Trump, iar Reinoehl manifesta împotriva președintelui american.

Polițiștii l-au împușcat pe suspect după ce acesta ar fi scos o armă și ar fi încercat să tragă în ei.

Autoritățile au emis joi un mandat de arestare pe numele lui Reinoehl pentru crima comisă în timpul protestelor de sâmbătă.

Circa 2.500 de susţinători ai lui Trump au trecut sâmbătă prin oraş cu un convoi de sute de automobile, provocând astfel ciocniri cu grupuri de stânga. 

La Portland au avut loc proteste încă din mai, de la moartea afro-americanului George Floyd, victimă a brutalităţii unor poliţişti albi din Minneapolis, statul Minnesota.

Săptămâni în şir, americanii au ieşit în stradă şi în alte oraşe, protestând împotriva violenţei şi rasismului forţelor de ordine.

Cu o săptămână înaintea acestui incident, la Kenosha, în statul Wisconsin, un alt bărbat de culoare a fost doborât de gloanţele poliţiei; Jacob Blake, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat în spate de mai multe ori, de faţă cu trei din fiii săi. El a supravieţuit şi a fost operat, dar a rămas paralizat.

Sursa: B.P.

Tags: portland, sua, proteste,

VIDEO PROTVPLUS.RO