Ce arată autopsia lui George Floyd. Familia este revoltată și cere o nouă examinare

31-05-2020 16:29


Familia lui George Floyd, care a murit în custodia poliției Minneapolis, a selectat un examinator medical independent pentru a efectua o autopsie separată, scrie Fox9.

În concluziile preliminare ale Biroului de examinare medicală din Hennepin s-a stabilit că Floyd a murit probabil din cauza unei combinații de condiții de sănătate existente și orice potențial intoxicant din sistemul său. Se pare că nu a existat nicio dovadă fizică care ar fi murit prin asfixiere sau prin strangulare.

George Floyd avea condiții medicale anterioare, inclusiv o boală la artera coronară și hipertensiune arterială.

Avocatul Benjamin Crump, care reprezintă familia lui Floyd, a lansat o declarație sâmbătă, spunând că "Nu suntem surprinși încă, suntem tragic dezamăgiți de constatările preliminare ale autopsiei executate de examinatorul medical. Sperăm că acest lucru nu reflectă eforturile de a crea o pistă falsă din motivul pentru care George Floyd a murit".

„Încercările de a evita adevărul nu vor rezista, iar în numele familiei spun că vom face toate eforturile necesare pentru a scoate adevărul la lumină”, a continuat el.

Potrivit avocatului, familia îl va angaja pe dr. Michael Baden, un patolog criminalist cu experiență în cazuri cu profil înalt, și pe dr. Allecia Wilson pentru a stabili cauza precisă a decesului. Autopsia va fi efectuată în zona Minneapolis în următoarele câteva zile, iar rezultatele vor fi făcute publice.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO