Avertismentul OMS despre ridicarea prea rapidă a restricțiilor. La ce consecințe se poate ajunge
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că ridicarea oricăror restricţii impuse pentru stăvilirea transmiterii noului coronavirus trebuie să fie graduală.
Dacă interdicţiile vor fi relaxate prea curând, va exista o recrudescenţă a infectărilor, precizează Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS.
Măsurile de izolare s-au dovedit eficiente, iar oamenii trebuie să fie pregătiţi pentru a adopta un stil de viaţă diferit, care să permită funcţionarea societăţii, dar şi ţinerea sub control a răspândirii coronavirusului, a spus Takeshi Kasai, potrivit Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Trebuie să adaptăm felul în care trăim, precum şi sistemele de sănătate odată cu desfăşurarea epidemiei, a susţinut Kasai în timpul unei conferinţe de presă online.
Nicio țară nu este la adăpost
Guvernele care iau în considerare ridicarea restricţiilor trebuie să procedeze cu prudenţă şi în mod gradual, monitorizând în continuare situaţia epidemiologică, a mai spus acesta. Atât timp cât virusul circulă, nicio ţară nu este pusă la adăpost în faţa unei potenţiale epidemii copleşitoare, a mai precizat oficialul.
"Indivizii şi societatea trebuie să fie pregătiţi pentru un stil de viaţă diferit", a spus acesta.
Deşi regiunea Pacificului de Vest nu a fost atât de grav lovită de pandemie în ultimele săptămâni în comparaţie cu Statele Unite sau Europa, a existat o creştere a numărului de cazuri în ţări precum Japonia şi Singapore.
Kasai avertizează de asemenea că epidemia nu trebuie să perturbe programele de vaccinare împotriva altor boli precum poliomielita, rujeola şi rubeola.
Nu s-a stabilit sursa precisă a COVID-19
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a mai transmis marţi că, în etapa actuală, nu este posibil să fie stabilită sursa precisă a noului coronavirus.
Cu toate acestea, dovezile disponibile sugerează o origine animală a noului coronavirus, a spus Kasai în cadrul unei conferinţe de presă online.
Preşedintele american Donald Trump a declarat săptămâna trecută că administraţia sa încearcă să stabilească dacă noul coronavirus ar putea să provină dintr-un laborator din Wuhan, centrul Chinei, considerat ca fiind locul de unde a pornit pandemia de COVID-19.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!