Autoritatile din New York spun 'stop' fumatului in aer liber


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 14:05
Data publicarii: Luni 31 Ianuarie 2011 06:53
Categorie: Stiri externe

Abia s-au obisnuit cu legea care interzice fumatul in toate spatiile publice, ca locuitorilor din New York li se mai pregateste ceva. Autoritatile au de gand sa interzica si fumatul in aer liber, fie ca vorbim de strazi, piete publice sau parcuri.

Motivatia? Riscurile fumatului pasiv sunt aceleasi, fie ca respiri fum de tigara intr-un spatiu inchis sau pe o banca in parc.

Proiectul de lege, care va fi supus votului peste cateva luni, prevede amenzi de pana la 300 de dolari.

Proaspat obisnuiti sa iasa in strada ca sa-si aprinda o tigara, new-yorkezii ar putea fi nevoiti sa renunte de tot la acest viciu. Asta deoarece consilierii locali vor sa interzica fumatul in peste 1700 de locuri din metropola, de la parcuri la piete publice. Pe lista se afla si faimosul Central Park.

Cum era si de asteptat, initiativa legislativa nu este chiar pe placul tuturor. Mai ales ca fumatorii care vor fi prinsi cu tigara aprinsa vor trebui sa plateasca o amenda consistenta.

De altfel, metropola americana este extrem de neprietenoasa cu fumatorii. Tigarile vandute aici sunt printre cele mai scumpe din Statele Unite, din cauza taxelor foarte mari.

15% din populatia Statelor Unite, adica aproape 45 de milioane de americani fumeaza. Si aproape trei sferturi dintre ei sustin ca vor sa renunte la acest viciu.

Tags: fumat, tutun,

Gata cu fumatul in locurile publice din Bulgaria, de la inceputul lui 2011
Si fumatul pasiv ucide! Peste 600.000 de persoane mor anual
Tot raul spre bine! 4 din 10 romani au renuntat la fumat din cauza saraciei
VIDEO PROTVPLUS.RO