Austria oferă o casă sau o mașină celor care se vaccinează, într-o țară cu 66% din populație imunizată împotriva Covid-19
Radioteleviziunea publică austriacă, ORF, a lansat o loterie pentru a contribui la ridicarea ratei insuficiente de vaccinare anti-COVID-19, cu premii ce includ o casă sau o maşină electrică, relatează marţi EFE.
"Cine se vaccinează, câştigă", este sloganul acestei iniţiative prin care vor fi sortate 1.000 de premii pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani care locuiesc în ţară şi care au fost sau vor fi imunizate în perioada 1 octombrie - 20 decembrie cu unul dintre cele patru vaccinuri autorizate de Uniunea Europeană.
Loteria se încadrează în campania de încurajare a celor 34 % dintre austrieci care încă nu s-au vaccinat, ceea ce face ca ţara să aibă cea mai scăzută rată de imunizare din Europa Occidentală.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acesta este unul dintre motivele pentru care, potrivit experţilor, Austria se numără acum printre ţările cu cea mai mare rată de infectare la şapte zile din lume.
Sectoarele de ospitalitate, gastronomie, agrement, cultură şi comerţ neesenţial au fost închise luni pentru o perioadă de 20 de zile pentru a reduce numărul contagierilor, iar guvernul a anunţat că vaccinarea va deveni obligatorie din februarie anul viitor.
Interdicții și izolare pentru cei nevaccinați
ORF a justificat această loterie prin faptul că educaţia şi informarea nu sunt uneori suficiente pentru a convinge populaţia cu privire la importanţa vaccinării pentru combaterea pandemiei.
De câteva săptămâni, guvernul austriac a crescut presiunea asupra celor nevaccinaţi. Din 8 noiembrie a fost instituită o interdicţie de acces în locurile de divertisment şi gastronomice, iar o săptămână mai târziu a fost impusă o izolare doar pentru aceştia, care va continua şi după ce va fi ridicată actuala restricţie pentru întreaga populaţie.
Totuşi, aceste restricţii nu au crescut semnificativ rata de vaccinare.
În ultimele două săptămâni au fost administrate în medie 16.700 din primele doze de vaccin, de trei ori mai puţine decât doza de supra-rapel, la care în Austria au acces toţi cei care au depăşit patru luni de la vaccinarea cu schema completă.