Audierea lui Mark Zuckerberg: ”Am identificat cu întârziere operaţiunile ruseşti din 2016”
Facebook este angajată într-o cursă a înarmărilor cu Rusia, care are oameni angajaţi să-i exploateze slăbiciunile, a declarat fondatorul ei.
Mark Zuckerberg a fost chestionat aseară timp de cinci ore de către membrii a două comisii din Senatul american. Miliardarul de 33 de ani şi-a asumat responsabilitatea pentru greşelile făcute în protecţia datelor utilizatorilor şi a promis schimbări.
Bursa a reacţionat bine: acţiunile companiei au avut cea mai bună zi din ultimii doi ani, după ce Facebook s-a devalorizat cu 80 de miliarde de dolari în ultimele săptămâni.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Senator: Domnule Zuckerberg, v-aţi simţi confortabil să ne spuneţi numele hotelului unde aţi stat azi-noapte?
Mark Zuckerberg: Nu.
Senator: Dacă aţi trimis cuiva mesaje săptămâna aceasta, aţi vrea să ne spuneţi numele acelor oameni?
Mark Zuckerberg: Domnule senator, nu, probabil că aş alege să nu le fac publice acum.
Senator: Cred că despre asta e vorba.
44 de senatori americani i-au cerut explicaţii lui Mark Zuckerberg despre ceea ce face cu informaţiile pe care i le încredinţează cei 2,2 miliarde de utilizatori şi cum le apără interesele. Fondatorul Facebook a recunoscut că n-a prevăzut cum poate fi folosită reţeaua de socializare în scopuri negative.
Mark Zuckerberg: "Nu am avut o viziune suficient de amplă asupra responsabilităţii noastre şi asta a fost o mare greşeală. A fost greşeala mea şi îmi pare rău. Eu am fondat Facebook, eu îl conduc şi eu sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă acolo."
În privinţa Cambridge Analytica, fondatorul Facebook a recunoscut că a greşit luând de bune asigurările firmei de consultanţă Cambridge Analytica, cum că a folosit datele exclusiv pentru a face un studiu, iar apoi le-a şters. Facebook analizează acum mii de aplicaţii, ca să nu mai repete greşeala şi a început deja să-i anunţe pe utilizatorii ale căror date au fost folosite de firma de consultanţă politică.
Mark Zuckerberg, Facebook: "Unul dintre cele mai mari regrete ale mele ca şef al companiei este că am identificat cu întârziere operaţiunile ruseşti din 2016."
În privinţa amestecului Rusiei în alegerile americane, fondatorul Facebook a repetat măsuri deja anunţate, precum închiderea a sute de conturi care aparţin Russian Internet Agency, aşa numita fabrică de troli. Însă nu a putut garanta că vor exista zero imixtiuni în alegerile viitoare. În Rusia sunt oameni plătiţi să găsească modalităţi de a exploata Facebook, a spus el.
Mark Zuckerberg: "E o cursă continuă a înarmărilor. Câtă vreme sunt oameni în Rusia a căror muncă este de a se amesteca în alegerile din alte ţări, va fi un conflict continuu. Ce pot să promit este că vom învesti semnificativ ca să ne asigurăm că oamenii nu răspândesc dezinformări şi nu încearcă să se amestece în alegeri folosind Facebook."
Un fotograf al agenţiei Associated Press a reuşit să-i fotografieze notiţele lui Zuckerberg. Acestea demonstrează că era pregătit să spună că nu demisionează, dar şi să critice Apple, al cărei preşedinte a criticat de curând Facebook.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, facebook, Mark Zuckerberg, audieri, cambridge analytica,
Dată publicare:
11-04-2018 07:45