Au fost oameni ai strazii, acum au casa lor. Cum le-a salvat Twitter-ul viata
Nu ai crede ca blog-urile si Twitter-ul se numara printre hobby-urile oamenilor fara adapost. Poate parea suprinzator, dar unii dintre ei si-au luat in serios rolurile de “social media manager” al propriei vieti.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Doua persoane fara adapost si-au gasit un acoperis deasupra capului prin intermediul Twitter-ului. Rd Plasschaert nu a crezut in puterea noilor media pana anul trecut cand a ajuns pe strazi. “Este modul prin care oamenii gasesc case. Este modul prin care oamenii gasesc mancare", a declarat femeia care pana nu de mult era un om al strazii.
Rd Plasschaert si-a pierdut locul de munca si odata cu acesta si bunastarea de care se bucura. Cu o luna inainte de a-si pierde camera in care locuia cu chirie, a intrat in sfera sociala pe internet. A creat blogul "Lost Awareness” (Pierderea Constiintei) intr-un moment de disperare, cand a aflat ca organizatiile non-profit nu o pot ajuta pana cand nu isi pierde si camera in care locuia.
Un utilizator al platformei Twitter, din Marea Britanie, aflat in aceeasi situatie, i-a recomandat sa isi creeze cont pe Twitter si sa urmareasca hashtag-urile legate de situatia oamenilor fara adapost. Hashtag-ul este o optiune a platformei de socializare prin care sunt colectate toate postarile legate de un anumit subiect.
Cu cateva zile inainte de a ajunge pe strazi, Plasschaert a fost contactata de un om care i-a dat sfaturi in legatura cu optiunile existente. Acest ultim contact a ajutat-o sa ajunga, astazi, in propria ei garsoniera subventionata.
Povestea ei a dus la crearea unui site unde sunt postate tutoriale care ii invata pe oamenii fara adapost cum sa foloseasca retele precum Twitter si Facebook. Creatorul paginii, Mark Horvath, a realizat cat de mult poate tehnologia imbunatatii vietile.
Horvath stie cum este sa traiesti pe strazi. El insusi a simtit, in urma cu patru ani, cand si-a pierdut slujba si locuinta. Fostul om al strazii stia ca cei in situatia lui aveau mijloacele necesare pentru a putea accesa internetul.
“Daca ai stii ca maine vei ajunge pe strazi, ce bunuri ai lua cu tine? Telefonul si laptopul”, spune Mark Horvath.
Cu ajutorul conexiunii wireless de la cafenele sau magazine, oamenii nu au nevoie de propria lor conexiune la internet. Chiar daca nu au laptop, acestia pot gasi calculatoare in cadrul bibliotecilor si a adaposturilor.
Reteaua Twitter poate avea si efecte terapeutice. Dovada sta chiar in marturia facuta de Ann Marie Walsh, fosta locuitoare a strazilor. Ea folosea reteaua pentru a-si exterioriza sentimentele si pentru a impartasi experientele prin care a trecut.
In prezent, Mark Horvath are peste 12.000 de oameni care ii urmaresc profilul de Twitter.
Citeste:
Cei 300 de la Atena votat planul austeritatii. Europa a trecut milimetric pe langa dezastru
Cinci motive pentru care situatia din Grecia te intereseaza in mod direct
Bac 2011: Baremul de corectare pentru matematica si istorie. Calculeaza-ti notele