Au fost găsite noi resturi ale submersibilului Titan, dar și posibile rămășițe umane, după „implozia catastrofală”
Noi resturi ale submersibilului turistic care a făcut implozie în iunie în Atlanticul de Nord precum şi alte "presupuse rămăşiţe umane" au fost recuperate la începutul lunii octombrie, au anunţat reprezentanţii Pazei de Coastă din Statele Unite.
Titan, un mic submersibil lung de aproximativ 6,5 metri şi administrat de o companie privată, s-a scufundat pe 18 iunie într-o misiune de observare a epavei transatlanticului Titanic şi a fost afectat la scurt timp după scufundare de "o implozie catastrofală" care i-a ucis pe loc pe toţi cei cinci oameni aflaţi la bordul său.
Elementele recuperate au fost transferate într-un port din Statele Unite pentru analize, a adăugat Paza de Coastă americană într-un comunicat publicat marţi, în care a precizat că anchetatori americani şi canadieni s-au aflat la bordul navei care a desfăşurat operaţiunea de recuperare a fragmentelor.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
La sfârşitul lunii iunie, primele resturi au fost găsite pe fundul mării la circa 500 de metri distanţă de epava Titanicului şi la o adâncime de aproape 4.000 de metri, în largul insulei canadiene Terranova. Posibile rămăşiţe umane au fost de asemenea recuperate.
Exploratorul francez al fundurilor oceanice Paul-Henri Nargeolet, supranumit "Domnul Titanic", se afla printre pasageri.
Transatlanticul Titanic a naufragiat în timpul călătoriei sale inaugurale în aprilie 1912 după ce s-a lovit de un aisberg, provocând moartea a aproape 1.500 de pasageri şi membri ai echipajului.