Atmosferă de război. China avertizează că va ataca Taiwanul, dacă insistă cu independența

29-05-2020 17:30


china, soldati, granita, coreea de nord,

China va ataca Taiwanul dacă nu va exista altă modalitate de a opri acest stat să devină independent, a declarat unul dintre cei mai mari generali ai țării comuniste.

 

Li Zuocheng, șeful Direcției Statelor Unite comune și membru al Comisiei Militare Centrale, a declarat pentru Marea Adunare a Poporului din Beijing:

„Dacă se va pierde posibilitatea unei reîntregiri pașnice, forțele armate ale poporului vor lua - împreună cu întreaga națiune, inclusiv cei din Taiwan - toate măsurile necesare pentru a distruge orice complot sau acțiuni separatiste. "

El a adăugat, potrivit Daily Mail: „Nu putem să promitem că vom abandona utilizarea forței și ne rezervăm opțiunea de a lua toate măsurile necesare pentru a stabiliza și controla situația din Strâmtoarea Taiwanului.”

Retorica feroce a generalului vine pe fondul crizei mondiale privind legislația de securitate națională a Beijingului din Hong Kong, unde au izbucnit din nou confruntări violente între poliție și protestatari.

Li a vorbit cu ocazia celei de-a 15-a aniversări a Legii anti-secesiune, care oferă baza legală pentru pentru acțiunile militare ale Chinei împotriva Taiwanului, ceea ce face din Strâmtoarea Taiwan o potențială țintă din punct de vedere militar.

Deși China nu a renunțat niciodată la folosirea forței pentru a pune Taiwan-ul sub controlul său, de această dată este neobișnuit ca un ofițer militar de rang înalt să lanseze amenințări atât de explicite într-un cadru public.

Li este unul dintre puținii ofițeri superiori ai Chinei cu experiență de luptă, după ce a luat parte la invadarea Vietnamului în 1979.

Taiwanul este cea mai sensibilă problemă teritorială a Chinei. Beijingul spune că este o provincie chineză și a denunțat sprijinul acordat de administrația Trump pentru insulă.

Li Zhanshu, cel de-al treilea lider al partidului comunist aflat la guvernarea Chinei și șeful Parlamentului Chinei, a declarat în același eveniment că mijloacele non-pașnice sunt o opțiune de ultimă soluție.

"Atâta timp cât există cea mai mică șansă de soluționare pașnică, vom depune eforturi de sute de ori", a spus Li.

Cu toate acestea, el a adăugat: „Avertizăm insistent forțele pro independență și separatiste ale Taiwanului: calea independenței Taiwanului duce la un punct mort; orice provocare la această lege va fi sever pedepsită”.

Taiwanul nu a arătat niciodată vreun interes să fie condusă de China și a denunțat repetatele exerciții militare ale Chinei în apropierea insulei, respingând oferta de „o singură țară, două sisteme”, pe un model de înalt grad de autonomie.

Președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, spune că Taiwanul este deja o țară independentă, numindu-se oficial Republica Chineză.

 

Sursa: C.M.

Tags: china, taiwan, razboi, asia,

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57