Priveste atentatele de la 11 septembrie prin ochii singurului american care le-a urmarit din spatiu

09-09-2011 17:48
Sursa: news.yahoo.com

11 septembrie

Numeroase imagini cu atentatele care au zguduit America pe data de 11 septembrie 2001 au facut inconjurul lumii. Insa, astazi, la zece ani de la tragicul eveniment, pe internet a aparut un video care prezinta catastrofa dintr-un alt unghi.

 

Astronautul Frank Culbertson s-a aflat in perioada 12 august-15 decembrie 2011 pe International Space Station (ISS). La 250 de mile departare de Pamant, Culbertson a fost singurul american care nu se afla pe planeta in momentul atacurilor teroriste.

El, impreuna cu inca doi cosmonauti rusi, a urmarit la tragicul eveniment din septembrie 2011 din spatiu.

In dimineata zilei de 11 septembrie, Culbertson, care era in spatiu de 30 de zile, si-a sunat medicul aflat la baza de pe Pamant.

"L-am intrebat pe doctor ce face, ce mai e nou acasa si mi-a raspuns ca nu era o zi prea buna pentru tara noastra", povesteste atronautul.

In timp ce il asculta socat pe medicul care ii povestea despre tagedie, Culbertson a aruncat o privire pe monitorul calculatorului si a cautat New York-ul. Cu ajutorul unei camere video barbatul a surprins din spatiu dara de fum lasata de dezastru.

Era o zi senina. Puteam sa vad zona foarte clar. Am vazut un nor mare de fum care se ridica deasupra New York-ului, a Long Island-ului si Atlanticului. Dupa doua zile am aflat ca fusesem martor la prabusirea turnului de sud”, a mai povestit astronautul.

Sursa: news.yahoo.com

Tags: 11 septembrie,


VIDEO PROTVPLUS.RO