9/11. Cum voia Al-Qaeda "sa sarbatoreasca" 11 septembrie. Autoritatile din SUA, in alerta maxima

09-09-2011 07:13

Cu doar cateva zile inainte de implinirea a 10 ani de la atentatele din 11 septembrie 2011, americanii s-au trezit cu o amenintare pe care nu au putut sa nu o ia in serios. Astfel, in prezent, autoritatile din New York si Washington sunt in alerta maxima.

Mai exact, primarul orasului New York, Michael Bloomberg, a anuntat joi suplimentarea fortelor de politie, dupa anuntul unei amenintari "specifice si credibile, dar neconfirmate", care ar viza orasele New York sau Washington.

"Politia din New York va mobiliza resurse suplimentare in oras si va lua si alte masuri pentru a asigura securitatea in oras, unele pe care le veti vedea, altele nu", a declarat Bloomberg, intr-o conferinta de presa.

Primarul a precizat ca amenintarea este "credibila", dar nu a fost "coroborata". "Dar traim intr-o lume in care trebuie sa luam aceste amenintari in serios", a adaugat el.

Potrivit Sky News, Al Qaeda intentiona sa arunce in aer podurile sau tunelurile din New York, cu ocazia comemorarii de pe 11 septembrie. Astfel, politia cauta in prezent trei persoane care au intrat recent in Statele Unite. Surse citate de Sky News sustin ca informatiile autoritatilor americane duc spre Pakistan si spre o masina sau un camion cu bomba.

Comandantul politiei din New York, Raymond Kelly, a declarat ca aceasta consolidare a dispozitivului politiei include cresterea cu 30% a numarului de patrule, implementarea controalelor asupra vehiculelor, multiplicarea controalelor gentilor in transporturile in comun, o supraveghere sporita a podurilor, tunelurilor, monumentelor si cladirilor oficiale si o utilizare sporita a cainilor special antrenati.

Primarul Bloomberg i-a indemnat pe locuitorii orasului "sa nu-si schimbe rutina zilnica", amintind ca in ultimii zece ani au fost impiedicate mai mult de 12 atacuri potentiale.

Anterior, in cursul zilei, un oficial de rang inalt de la Casa Alba a informat ca "presedintele Barack Obama a fost pus la curent cu informatiile privind o amenintare specifica si a primit detalii toata ziua".

Obama "a cerut comunitatii antiterorism sa-si intensifice eforturile in reactie la aceasta informatie demna de incredere dar neconfirmata", a precizat oficialul, sub acoperirea anonimatului.

Un oficial de rang inalt a declarat sub protectia anonimatului ca aceasta amenintare ar viza orasele Washington sau New York.

Duminica, www.StirileProTV.ro va transmite LIVE imagini de la comemorarea a 10 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.


VIDEO PROTVPLUS.RO