Atentat sinucigaș la un loc de rugăciune din Kabul. Oamenii celebrau Anul Nou persan

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Atentat Kabul
Getty

Cel puțin 29 de persoane au murit și 52 au fost rănite, miercuri, într-un presupus atentat sinucigaș care a avut loc la un loc de rugăciune din capitala afgană Kabul. Autoritățile se tem că numărul victimelor ar putea să crească.

Din primele informații, atacatorul și-ar fi detonat centura cu explozibil în mijlocul a sute de persoane care s-au adunat să celebreze noul an persan, cunoscut drept Nowruz, informează BBC News

Atacul a avut loc în apropiere de spitalul Ali Abad și de Universitatea din Kabul.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Poliției din Kabul a precizat că atacatorul încerca să ajungă la locul de rugăciune, dar că a fost identificat de forțele de securitate în timp ce se afla în fața Universității, astfel că și-a detonat centura acolo, conform CNN.

Martorii au declarat pentru BBC că multe dintre victime dansau și cântau când a avut loc explozia. Multe dintre victime ar fi șiite, mai precizează sursa citată.

Ambasadorul Statelor Unite în Afganistan, John R.Bass, a condamnat atacul ca fiind unul „rușinos”, pe contul său de Twitter.

Nu este prima dată când acest loc de rugăciune a fost vizat de atacuri. În octombrie 2016, cel puțin 14 persoane au fost ucise în timp ce musulmanii șiiți se pregăteau pentru festivalul Ashura. Într-un alt atac care a avut loc în 2011, au murit 59 de persoane.

Musulmanii șiiți constituie aproximativ 15% din populația Afganistanului. Mulți dintre ei provin din grupul etnic hazara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO