Atentat cu zeci de morti, in orasul sirian Homs. Un general fidel lui al-Assad si mai multi ofiteri au fost ucisi

Ultima actualizare: 28-02-2017 07:14
atac in Homs

O serie de atacuri asupra cladirilor oficiale din orasul Homs a ingrozit sambata dimineata Siria. Nu se stie inca cine a pus la cale masacrul.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anuntat sambata dimineata ca 42 de persoane si-au pierdut viata, dupa ce militantii islamisti au lansat un atac armat asupra a doua sedii a fortelor guvernamentale de securitate din localitatea Homs, al treilea oras ca marime din Siria. Printre victime se numara inclusiv un oficial de rang inalt din securitatea regimului lui Bashar al-Assad, transmite Reuters.

Atacatorii l-au ucis pe seful securitatii militare din Homs. De asemenea, 29 de ofiteri au murit in timpul primului atac, iar alti 12 si-au pierdut viata la al doilea sediu al securitatii atacat de militantii islamisti.

Televiziunea siriana a relatat ca mai multe rachete au zguduit districtele al-Ghouta si al-Mohata, iar trei atacatori sinucigasi s-au detonat la fiecare sediu al securitatii din Homs. Nu este clar daca militantii islamisti sunt membri ai Statului Islamic.

Jihadistii ISIS au organizat mai multe atentate in localitatea siriana, care este in mare parte controlata de fortele guvernamentale, cu exceptia unui district asediat al rebelilor moderati.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO