”Arma spațială nucleară” a Rusiei face valuri la Washington. Director CIA: ”Ar fi un act de război”
La Washington face valuri avertismentul lansat de șeful Comisiei de informații din Congres despre „un risc grav la adresa securității naționale".
Ar fi vorba despre planurile Rusiei de a plasa o armă nucleară în spațiu. Nu pentru a lovi spre Pământ, ci pentru a distruge sateliți.
Mike Turner, președintele Comisiei de Informații a Camerei Reprezentanţilor, s-a referit la o "capacitate militară străină destabilizatoare", atât de serioasă încât, spune el, președintele Biden ar trebui să declasifice dosarul.
Jim Sciutto, analist CNN: ”E vorba de informaţii recent obţinute despre o nouă capacitate a armatei ruse, concret o armă nucleară anti-sateliti. Obiectivul ar fi să lovească și să distrugă în spațiu sateliți americani ori ai partenerilor noștri, inclusiv sateliți de monitorizare”.
Leon Panetta, director CIA: ”Să nu fie vreo urmă de îndoială. Acesta ar fi un act de război, deoarece ar amenința securitatea noastră națională”.
Un asemenea scenariu ar avea consecinţe catastrofale pentru capacitatea de apărare a Statelor Unite. Cu sateliţii dezactivaţi ori distruşi, americanilor le-ar fi imposibil să mai lanseze rachete ori drone. Totuși, pericolul nu este iminent.
De altfel, lansarea în spaţiul public a acestui subiect ar putea avea legătură cu refuzul republicanilor de a vota noul pachet de finanţare pentru Ucraina.
Dar sunt slabe şanse ca asta să-i urnească pe republicani. Dimpotrivă! După ce ministrul britanic de externe a îndemnat Congresul să voteze fondurile suplimentare de dragul securităţii globale, iată riposta uneia dintre republicanele din aripa radicală a partidului.
”(David Cameron) v-a comparat cu cineva care s-ar arăta împăciuitor faţă de Hitler pentru că nu votaţi finanțarea pentru Ucraina. Sunteți împăciuitoare faţă de Putin?”
Taylor Greene: ”Mi se pare o nepolitețe din partea lui. Nu apreciez acest tip de limbaj.Și, sincer, poate să mă pupe-n fund!”
Insulta nu a clintit însă argumentele lui David Cameron.
David Cameron: ”Fiecare ţară de pe Glob priveşte cu atenţie să vadă dacă occidentalii sunt capabili să fie aliaţi de nădejde. Este provocarea generaţiei noastre. Suntem aici doi miniştri de externe (britanic şi polonez), exact ca 2 miniştri de externe din anii '30, când se confruntau cu o provocare similară din partea unui dictator agresiv, care încerca să schimbe cu forţa graniţele în Europa”.
Republicanul Mike Turner a condus o delegaţie a Congresului care s-a întors recent de la Kiev. El şi-a avertizat colegii că timpul se scurge în defavoarea Ucrainei.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, arma, statele unite, arma nucleară,
Dată publicare:
15-02-2024 18:27