Anthony Fauci atrage atenţia asupra noii tulpini de coronavirus, mai "virulentă", din Marea Britanie
Autorităţile americane ar trebui să se aştepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului, a declarat duminică expertul-şef în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci, potrivit DPA.
"Trebuie se ne asumăm acum că (versiunea) care circulă în special în Marea Britanie are o creştere a virulenţei, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces", a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, într-o emisiune la postul de televiziune CBS, transmite Agerpres.
El a comentat noile descoperiri conform cărora noua formă a virusului, originară din Marea Britanie, are o rată a mortalităţii cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina iniţială.
"Este o creştere semnificativă", a precizat Fauci.
"Vream să analizăm şi noi datele, dar avem toate motivele să le credem", a afirmat el în legătură cu autorităţile britanice.
În privinţa unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente împotriva acesteia "în unele cazuri".
În acelaşi timp, dr. Deborah Birx, fostă coordonatoare a campaniei împotriva coronavirusului în cadrul Casei Albe conduse de Donald Trump, a făcut dezvăluiri în legătură cu atitudinea administraţiei precedente faţă de izbucnirea epidemiei.
"Au fost oameni la Casa Albă care credeau cu certitudine că este vorba de o farsă", a declarat Deborah Birx tot la CBS. "Informaţiile erau confuze la început", a precizat ea.
"Toată lumea a făcut interpretări pe baza a ce ştia", a adăugat ea.
Deborah Birx, devenită celebră pentru tăcerea ei în timpul unei conferinţe de presă incoerente din aprilie 2020 în care Trump a sugerat folosirea înălbitorului ca tratament împotriva COVID1-9, a spus că s-a gândit "mereu" să îşi dea demisia din acest grup de lucru disfuncţional.
"De ce ai vrea să treci prin aşa ceva în fiecare zi?", a declarat ea.
"A trebuit să mă întreb în fiecare dimineaţă: Este ceva ce cred că pot să fac care să ajute la combaterea pandemiei? Şi m-am întrebat asta şi în fiecare noapte", a adăugat Deborah Birx, care a afirmat în decembrie că intenţionează să se retragă.
Sursa: Agerpres
Etichete: Marea Britanie, coronavirus, anthony fauci,
Dată publicare:
25-01-2021 10:30