Ambasadoarea României în India, surprinsă în timp ce cântă și dansează la o petrecere pentru diplomați străini. VIDEO
Ambasadoarea României în India, Daniela-Mariana Sezonov, a fost surprinsă în timp ce cântă și dansează la o petrecere organizată pentru diplomați străini de Ministrul de Stat pentru Afaceri Externe și Cultură, Meenakshi Lekhi.
Ambasadoarea României în India, în vârstă de 53 de ani, a fost filmată alături de mai mulți localnici indieni, în timp ce dansează după o coregrafie tradițională indiană. Aceasta a purtat o rochie bleumarin și un machiaj discret.
Imaginile au fost publicate ulterior pe o rețea socială de un jurnalist din India.
„Ambasadorul României @RO_EmbassyDelhi Daniela-Mariana Sezonov dansează pe cântece populare punjabi, inclusiv Lathe di chadar, la sărbătoarea Baishakhi organizată de MoS MEA @M_Lekhi”, a scris pe Twitter Sidhant Sibal, un jurnalist din India.
Romania Ambassador @RO_EmbassyDelhi Daniela-Mariana Sezonov dances on Punjabi folk songs including Lathe di chadar at Baishakhi celebrations organised by MoS MEA @M_Lekhi pic.twitter.com/JdbsXjkL59
— Sidhant Sibal (@sidhant) April 10, 2023
„Acesta chiar este un dans frumos și perfect al doamnei ambasador”, „Frumos. Oamenii din România sunt chiar buni”, „Energie uimitoare și mișcări cool” – sunt doar câteva dintre comentariile internauților.
Mai mulți diplomați străini au participat la festivalul Baisakhi, unde au dansat pe muzică tradițională și au îmbrăcat costume locale.
Ce semnifică sărbătoarea Baisakhi
În India, sikhii sărbătoresc în fiecare an, pe 13 aprilie, Baisakhi, un festival al primăverii, celebrat mai ales în Nordul Indiei şi în regiunile de munte.
Baisakhi sau Vaisakhi este sărbătoarea Noului An Sikh şi fondarea comunităţii indienilor sikhi, cunoscută sub denumirea de Khalsa, în anul 1699. La origini, festivalul Baisakhi era unul al recoltei, până când pe 13 aprilie 1699, gurul Gobind Singh (al zecelea guru sikh) a înfiinţat starea Khalsa(starea de puritate), prin botez şi a eliminat diferenţele de castă, stabilind că toţi oamenii sunt egali.
În timpul Baisakhi, localnicii din Punjan se adună prin livezi şi pe pajişti şi dansează printre florile şi copacii înfloriţi.