"Allah nu este politician". Patru activiste Femen, retinute dupa ce s-au dezbracat in timpul unui reuniuni musulmane. VIDEO

Ultima actualizare: 18-05-2016 00:28
femen

Patru activiste Femen au perturbat, la sanii foi, o conferinta a unui controversat islamolog elvetian, Tariq Ramadan, care avea loc sambata in cadrul unei mari reuniuni musulmane anuale, in apropiere de Paris, si au fost retinute si inchise.

Intr-o inregistrare video transmisa agentiei France Presse de catre Femen si postata si pe blogul organizatiei feministe, se poate vedea cum o femeie imbracata cu o abaya (o tunica lunga ce lasa doar fata descoperita) se apropie de Tariq Ramadan, care sustinea un discurs la Bourget in cadrul unei dezbateri pe tema 'Exista islam politic?', cu ocazia celei de-a 33-a intalnire anuala a musulmanilor din Franta.

Ajunsa la cativa metri de aceasta personalitate pe cat de populara, pe atat de contestata, ea si-a dat jos imbracamintea si a ramas in sanii goi. Ei i s-au alaturat alte trei militante, de asemenea in sanii goi, care au scandat 'Allah is not a politician' ('Allah nu este politician'), dupa care serviciul de ordine si paza le-a scos din incapere.

Cele patru femei au fost retinute de politia de frontiera, competenta in acest sector din aeroportul din Bourget, si 'au fost inchise pentru exhibitie sexuala', a precizat pentru AFP parchetul din Bobigny, suburbie pariziana.

Uniunea Organizatiilor Islamice din Franta (UOIF), responsabila de aceasta reuniune, a depus plangere.

"Este un non-incident", a declarat pentru AFP Tariq Ramadan, surazator si escortat de mai multi agenti de paza in timpul congresului. El a participat apoi la alte dezbateri cu sali pline, incheind ziua in sala principala, in fata a peste 8.000 de persoane.

Nepot al fondatorului Fratiei Musulmane, egipteanul Hassan El-Banna, Tariq Ramadan este acuzat de catre detractorii sai ca are un dublu discurs si ca promoveaza in subtext un islam politic. Tariq Ramadan, care vrea sa obtina nationalitate franceza, afirma insa ca el adera la 'valorile Republicii'.

Intr-un comunicat, organizatia feminista, obisnuita cu acest gen de actiuni, a explicat ca "a protestat impotriva venirii unor predicatori integristi la o adunare care urmareste politizarea musulmanilor din Franta, sub egida Fratiei Musulmane".

"Scopul nostru este de a ne opune ambitiilor politice ale islamului", a explicat pentru AFP Inna Sevcenko, purtatoare de cuvant a Femen la Paris.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO