Alin Rus, fost jucator la Gloria Bistrita si Pandurii, taximetrist in Anglia

Ultima actualizare: 02-11-2012 13:59
Alin Rus

Alin Rus, fost fotbalist profesionist din Romania, la Gloria Bistrita sau Pandurii Targu Jiu, a devenit sofer de taxi la Yeovil si joaca la echipa de amatori Gillingham Town, se arata intr-un material publicat pe thisissomerset.co.uk.

"Sperantele sale de a semna cu Yeovil Town au fost risipite, atunci cand DVD-ul cu performantele sale nu i-au impresionat pe antrenorii echipei. S-a resemnat si a ramas la taximetrie, insa seful sau a auzit ca are o cariera de 12 ani ca fotbalist in Romania, astfel ca l-a trimis la echipa Gillingham Town", mentioneaza sursa citata.

Alin Valer Rus, al carui nume in articol este scris Alim, are 36 de ani, locuieste la Yeovil si a jucat peste 250 de meciuri in campionatul Romaniei, impotriva unor mari fotbalisti romani. "Am debutat la Gillingham Town in noiembrie, nu e acelasi standard daca sunt fericit ca joc din nou. Gillingham este o echipa buna, cu oameni buni. Mi-a placut foarte mult. Voiam sa joc la Yeovil dar acolo se schimba antrenorul, poate de asta nu am ajuns. Am jucat contra lui Mutu, Gica Popescu sau Ionut Lupescu. Toti au fost jucatori buni, dar si Gillingham are jucatori buni, iar managerul este un baiat de treaba", a spus Alin Rus.

Autorul articolului noteaza ca Alin a jucat 12 ani in Liga I la Gloria Bistrita si Pandurii, unde era platit cu aproximativ 5.000 de euro pe luna. El vrea ca dupa ce va castiga destui bani din taximetrie, sa-si aduca sotia si cei doi copii in Anglia.

Alin Rus considera ca Liga I poate fi comparata cu a doua divizie din Anglia. Managerul Gillingham Town, Adrian Foster, spune ca Alin Rus este un jucator de clasa. "Yeovil Town s-a uitat pe DVD la Alin, dar probabil au crezut ca este putin cam batran pentru ei. Sunt bucurosi sa-l avem aici. Este un jucator deosebit. Sotia mea lucreaza la compania de taximetre, mi-a spus de situatia lui Alin, asa ca l-am chemat sa-l vedem. Era clar ca a jucat la un nivel mai inalt. Nu vorbeste prea bine engleza, dar vine alaturi de prietenul lui din Romania, Sebastian, care ii transmite instructiunile mele. Nu avem multi jucatori straini in aceasta liga, asa ca e bine ca avem pe cineva diferit", a spus Foster.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO