Alertă în Irak. O rachetă a căzut lângă o bază militară cu soldați americani

Ultima actualizare: 09-01-2020 21:33
rachetă
Getty

O rachetă a căzut joi în districtul Dujail din provincia irakiană Salahuddin, în apropierea bazei aeriene Balad, unde se află trupe americane.

Sursa rachetei este necunoscută. Baza militară Balad este situată la aproximativ 80 de kilometri nord de Bagdad, relatează Agerpres.

După atacul american din 3 ianuarie de la Bagdad, în care a fost ucis influentul general iranian Qassem Soleimani, preşedintele american Donald Trump a explicat că acest raid a fost necesar pentru ''a opri'' un război.

Teheranul a ripostat, 11 rachete iraniene lovind baza aeriană din Ain al-Assad (vest) şi cea din Erbil (nord), unde staţionează în total 5.200 de soldaţi americani desfăşuraţi în Irak.

Declaraţii belicoase ale Iranului

 

De la Teheran vin în continuare declaraţii belicoase. Un înalt comandat militar iranian a ameninţat Statele Unite, cu "o răzbunare şi mai dură, în curând", după atacul cu rachete.

Un altul a spus că vor fi şi altele, până când trupele americane vor părăsi regiunea.

Pe de altă parte Camera Reprezentanţilor votează astăzi o rezoluţie prin care intenţionează să limiteze puterile preşedintelui american de a declara un eventual război împotriva Iranului, fără aprobarea prealabilă a Congresului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO