Regina Elisabeta, profund dezamăgită de „retragerea” prințului Harry din Casa Regală


Ultimul update: Joi 09 Ianuarie 2020 20:27
Data publicarii: Joi 09 Ianuarie 2020 19:58
Categorie: Stiri externe

Deşi nu o afirmă public, se pare că regina Elisabeta a II-a este profund dezamăgită, după comunicatul năucitor al nepotului său.

Prințul Harry și soția sa, Meghan, au anunțat că renunță la statutul de înalți reprezentanți ai Casei Regale, dar şi că vor să-și petreacă o bună parte din timp în Statele Unite și Canada.

De asemenea, spun că vor să-și câștige independența din punct de vedere financiar. Dar nu renunță la reședința lor din apropierea Castelului Windsor, care a fost renovată anul trecut, cu 2,4 milioane de lire, din banii contribuabililor.

„Ce vrea Meghan, Meghan obţine!” - au tras concluzia unii comentatori. Alţii vorbesc chiar despre o "abdicare" de la îndatoriri, un Meghan-Exit, o analogie cu Brexit-ul.

Max Foster, CNN Londra: „Ducele și ducesa de Sussex nu au spus că vor să se rupă total de familia regală, dar afirmă că vor să renunțe la rolul de membrii seniori ai Casei regale britanice, și la îndatoririle oficiale care decurg de aici. Problema este că nu s-au consultat cu nimeni în familia regală, înainte să anunțe decizia lor.”

„Avem în plan să ne împărţim timpul între Regatul Unit şi America de Nord, continuând să ne onorăm datoria faţă de Regină, Commonwealth şi activităţile pe care le patronam", au anunţat ducii de Sussex, într-un mesaj postat pe pagina lor de Instagram.

Max Foster: „Din câte am aflat, la Palatul Buckingham principalii membri ai familiei regale au fost foarte afectaţi de acest anunţ, iar sentimentul general este de adâncă dezamăgire.”

Potrivit presei din Regat, regina Elisabeta a II-a fost șocată de anunț, iar tatăl lui Harry, prințul Charles, s-a înfuriat.

Palatul Buckingham a difuzat doar un comunicat laconic: "Înțelegem dorința lor de a încerca o abordare diferită, dar acestea sunt chestiuni complicate a căror rezolvare va lua timp."

Angela Levin, biograf regal: „Este declarația cuiva surprins de anunțul neașteptat și încearcă să aducă un fel de echilibru. Cu alte cuvinte, se vede că ei (Palatul Buckingham) sunt cu adevărat șocați."

La fel, mulţi supuşi ai maiestăţii sale sunt consternaţi.

Potrivit declarației lor, Harry și Meghan au de gând, de asemenea, să devină independenți din punct de vedere financiar.

Angela Levin, biograf regal: „Nu se poate, nu poți avea o carieră propriu-zisă. Cariera lui a fost armata. La asta s-a priceput foarte bine, asta a iubit, acolo s-a simţit acasă. Nu poate face nimic asemănător. Nu este persoana care să stea la un calculator. Mi-a spus că urăşte asta. Este un om de acţiune. Vrea să facă lucruri. Ce poate face?"

Harry şi Meghan au anunţat şi o schimbare a relaţiei lor cu presa. Speranţa sinceră a ducelui şi ducesei de Sussex este că de acum înainte vor putea să transmită, cu mai puţine constrângeri, informaţii către public - se afirma pe site-ul lor oficial.

În ultimele luni, presa a scris despre o răceală între Harry și fratele său, William, dar și o aparentă izolare din partea reginei Elisabeta a doua.

În privinţa lui Meghan, bârfele din tabloide spuneau că ar fi încercat să transforme familia regală în propriul Show Tv. Acum curg glumele despre actriţa Meghan Markel care şi-ar putea juca propriul rol, în viitoarele sezoane din serialul ''The Crown''.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Anca Neacșu s-a demachiat în direct

Anca Neacșu: "Îmi dau tot machiajul jos, mai puțin genele."


19:41
Sore, vacanță la munte și o surpriză în direct

Sore: Am fost la munte să o învăț pe fiica mea, Erin, tehnicile snowboard-ului.


12:20
Chef Hadad, cu povești și bunătăți

Chef Hadad, planuri noi pentru acest an: "Mai deschid încă o locație în București, pe 28 aprilie."


15:53
Cum ne recuperăm feminitatea?

"Pentru noi transformarea începe când ne punem pe primul plan"


12:32
Bianca Bodi îmbracă rochia de mireasă

Bianca: "Am de gând să fac din nunta mea o prezentare și să mă schimb în 15 rochii de mireasă, locația am găsit-o."


09:13
Mobilizare pentru viața lui Robert

Adelina Pestrițu: "Este cutremurător să știi că viața copilului tău atârnă de un fir de ață"


14:28
Artroza, cea mai frecventă boală traumatică

Dr. Andrei Ioan Bogdan: "Cel mai des afectate de artroză sunt șoldurile și genunchii."


09:43
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram.


22:01
Oana Lis declară război kilogramelor în plus! Ce decizie a luat aceasta

Oana Lis: "Am slăbit cu șuncă și cu jumări."


12:27
Vorbește Lumea - 22 Ianuarie Promo

00:35