Oficiali SUA: Avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă iraniană. Imaginile surprinse de un satelit militar


Ultimul update: Joi 09 Ianuarie 2020 21:10
Data publicarii: Joi 09 Ianuarie 2020 19:14
Categorie: Stiri externe

Iranul a doborât din greșeală avionul ucrainean care s-a prăbușit, miercuri, în apropiere de Teheran, cu 176 de persoane la bord, relatează presa americană.

Oficialii americani consideră că avionul a fost lovit de o rachetă, conform CBS. 

Ucraina a declarat, anterior, că cercetează ipoteza conform căreia o rachetă a doborât aeronava, însă Iranul a exclus acest lucru.

Prăbușirea avionului a avut loc la câteva ore după ce Iranul a atacat cu rachete două baze aeriene care adăposteau forțele americane din Irak.

Un satelit militar a detectat un impulsuri luminoase pe radar, legate de două lansări de rachete, urmate de un alt impuls luminos generat de o explozie, conform CBS News, care citează surse din cadrul CIA.

Între timp, publicația americană Newsweek a citat doi oficiali din cadrul Pentagon și din cadrul serviciilor de informații din SUA, precum și un oficial al informațiilor irakiene, care au declarat că, în opinia lor, avionul ucrainean a fost lovit de o rachetă Tor, fabricată în Rusia.

 

Donald Trump: Accidentul aviatic din Iran este posibil să fi fost "o greşeală"

 

Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că accidentul aviatic de miercuri din Iran este posibil să fi fost "o greşeală", adăugând că a avut un sentiment teribil privind aparatul de zbor în cauză, relatează Reuters.

 

"Este posibil ca cineva să fi făcut o greşeală", le-a spus reporterilor Donald Trump la casa Albă, adăugând că are suspiciuni privind cauzele prăbuşirii avionului, deşi nu a oferit detalii suplimentare.

Cu acelaşi prilej, Trump a precizat că a aprobat mărirea sancţiunilor împotriva Iranului după tirurile cu rachete iraniene din această săptămână asupra a două baze care găzduiau militari americani.

"Deja am făcut asta. Le-am mărit. Erau foarte severe, iar acum le-am mărit substanţial. Le-am aprobat cu puţin timp în urmă în baza propunerilor Departamentului Trezoreriei", a spus el.

 

 

Papa Francisc, îngrijorat de un posibil război la scară mare între SUA și Iran
Un nou scandal la Washington. Trump nu ar fi avut dreptul să decidă uciderea lui Soleimani
Trei sferturi dintre alegătorii americani nu știu unde e Iranul pe harta lumii
VIDEO PROTVPLUS.RO