Afla care este primul stat ce isi va schimba constitutia prin Facebook


Ultimul update: Joi 25 Octombrie 2012 19:47
Data publicarii: Joi 14 Iulie 2011 04:43
Categorie: Stiri externe
facebook

Islanda, tara focului si a ghetii, un stat cu aproape jumatate de milion de locuitori profita din plin de popularitatea retelelor de socializare: conducatorii tarii vor sa schimbe constitutia cu ajutorul Facebook.

Un consiliu alcatuit din 25 de membri, alesi din randul populatiei cu varsta de peste 18 ani lucreaza la foc intens pentru ca la sfarsitul lunii sa termine proiectul Constitutiei.

In fiecare saptamana orice pas facut spre forma completa a proiectului este publicat pe site-ul Adunarii Constituante a Althingului, iar islandezii sunt invitati sa isi spuna parerea pe retelele de socializare: Facebook, Twitter, si mai nou Google+.

Mai mult, pe Facebook si Youtube sunt transmise zilnice sedintele care au loc, iar cetatenii interesati pot sa vada ce decizii se iau, sau ce pasi importanti s-au facut spre terminarea proiectului Constitutiei.

Actuala constitutie islandeza dateaza de la castigarea independentei fata de Danemarca, in 1944, si este doar o copie a celei daneze. S-a facut insa o singura modificare: s-a inlocuit cuvantul “rege” cu “presedinte”.

Pe data de 31 iulie Adunarea constituanta va trebui sa prezinte proiectul final, care se va baza si pe propunerile cetatenilor. Apoi, islandezii vor fi chemati la urne pentru a vota, iar ultimul pas este validarea proiectului de Parlamentul islandez.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO