A murit bărbatul care a trăit 70 de ani imobilizat într-un „plămân” de fier, după ce s-a îmbolnăvit de Covid
A murit bărbatul supranumit „Polio Paul”, care a trăit în interiorul unui „plămân” de fier de aproximativ 300 de kilograme timp de șapte decenii.
Paul Alexander, cunoscut sub numele de „Polio Paul”, a contractat această boală virală în vara anului 1952, când avea șase ani, și a rămas paralizat de la gât în jos.
A fost transportat de urgență la un spital din Texas, și s-a trezit în interiorul unui cilindru de metal în care avea să-și petreacă tot restul vieții.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În martie, Guinness World Records l-a declarat cel mai longeviv pacient din istorie care a trăiește într-un „plămân” de fier.
A întâmpinat multe provocări încă de când s-a născut, în 1946.
Starea de sănătate a lui „Polio Paul” s-a deteriorat în ultimii ani, iar în urmă cu câteva săptămâni a fost dus de urgență la spital cu coronavirus.
Postând recent pe TikTok-ul lui Paul, un tip numit Lincoln, care administrează contul IronLungMan, a informat cei 291.000 de urmăritori ai săi despre noua sa luptă cu boala.
„Paul a fost dus la camera de urgență în spital. A fost testat pozitiv pentru Covid, ceea ce este evident foarte, foarte periculos pentru cineva în situația lui. Din fericire, au un aparat de ventilație mecanică la spital pregătit pentru el și a reușit să vină acasă în acest weekend, dar din nefericire încă se simte destul de slăbit. Încă este confuz și a avut dificultăți în a mânca și a se bea, așa că, din acest motiv, vom amâna încărcarea videoclipurilor pentru un timp”, a declarat Lincoln.
Bărbatul a cerut urmăritorilor să se roage pentru sănătatea lui Paul, dar nu a dat alte detalii cu privire la starea de sănătate a lui Paul.
Anul trecut, Alexander a fost „exploatat de persoane care ar fi trebuit să aibă grijă de el”, cu o strângere de fonduri care a adunat 132.000 de dolari pentru el.
În 1952, el a suportat cea mai gravă epidemie de poliomielită din istoria SUA, cu aproape 58.000 de cazuri - în principal copii - raportate.
Poliomielita atacă neuronii motori din măduva spinării, perturbând comunicarea între sistemul nervos central și mușchi, făcându-i în cele din urmă prea slabi pentru a permite unei persoane să respire singură. Un vaccin salvator a fost aprobat și administrat pe scară largă copiilor din SUA în 1955.
În 1979, SUA a scăpat de poliomielită, dar era prea târziu pentru Alexander, care era paralizat de la gât în jos.
La scurt timp după ce a fost diagnosticat, texanul a suferit o traheotomie de urgență și a fost plasat într-un ventilator de fier pentru a-și ajuta corpul să lupte împotriva bolii fatale.
„Plămânul” lui Alexander a fost inventat în 1928 și nu a mai fost fabricat din anii '60, deoarece tehnologia a avansat.
Ventilatorul cu fier este o capsulă etanșă care acoperă totul în afară de cap pe măsură ce aspiră oxigenul printr-o presiune negativă, forțând plămânii să se extindă pentru a permite pacientului să respire, conform Medscape.
În ciuda inventării de mașini mai moderne, Alexander a preferat să continue să trăiască în ventilatorul cu fier.
El a explicat pentru Guardian în 2020 că, până când au fost dezvoltate mașinile mai noi, el s-a obișnuit cu „calul său de fier vechi”.
Alexander a învățat să respire pentru scurte perioade în afara ventilatorului cu fier.
Numită „respirație de broască”, tehnica folosește mușchii gâtului pentru a forța aerul să treacă pe lângă corzile vocale, permițând pacientului să înghită oxigenul pe rând.
Alexander a continuat să-și urmărească visul său de carieră și să inspire alții. A terminat liceul, a absolvit colegiul, a obținut o diplomă de drept, a practicat dreptul timp de câteva decenii și a scris memorii.