Profesorul Diego Gonzales Rivas, chirurgul care a reinventat cea mai dificilă zonă anatomică din plămân
Cel mai nou capitol din chirurgia toracică a fost scris în 2021. Profesorul Diego Gonzales Rivas a rescris manualul de chirurgie toracică.
Acum doi ani, a inventat o tehnică prin care toată chirurgia robotică poate fi folosită într-o incizie, între coaste, de doar trei centimetri. Pacientul se recupează, în 24 de ore, fără durere.
Prof. dr. Diego Gonzales Rivas, chirurgie toracică uniportală: „Locuiesc într-o sală de operație. Viața mea e minunată! În Shaghai, facem operații - 150 de cazuri, în fiecare zi. E cel mai mare centru din lume. Prin comparație, cel mai mare centru din Statele Unite face cel mult 15 pe zi. Noi facem 150. Operăm mai mult decât toate centrele. Doar eu fac 900 până la 1.000 de cazuri pe an, doar eu”.
Alegeri 2024
11:02
Nepotul lui Nicolae Iorga, istoricul Andrei Pippidi, îl acuză de minciună pe Călin Georgescu: ”Se vede că e fals!”
08:00
Cum a explicat Curtea Constituțională validarea primului tur al alegerilor prezidențiale, fără renumărarea totală a voturilor
21:03
Cum arată buletinele de vot pentru al doilea tur de scrutin de la prezidențiale. FOTO
20:58
Pîrvulescu: Sunt convins că Ciolacu vrea să fie premier. Matematica, favorabilă lui Georgescu. Lasconi depinde de votul PSD
În septembrie 2021, Diego Gonzales Rivas a inventat tehnica robotică printr-o singură incizie. Trei luni mai târziu, a predat-o la București, unde vine o dată pe lună să predea medicilor specialiști din toată lumea. Operează în fiecare țară din lume în Africa, Fâșia Gaza, Ucraina, Statele Unite, Europa de vest.
Așa arată plămânul unui fumăror. Depozitele negre au în interior gudron. Aceeași funingine, pe care o găsim în sobă. Nu se poate elimina, plămânul face doar depozite.
Prof. dr. Diego Gonzales Rivas, chirurgie toracică uniportală: „Cei mai mulți dintre pacienții noștri sunt fumători. Știm înainte de operație că nu există o calitate bună a țesutului. De aceea, chirurgia trebuie să fie și mai precisă. Când ai un plămân atât de modificat, e mai dificil să operăm, ai mai multe cicatrici. De asta le spunem oamenilor să nu mai fumeze, pentru că noi vedem plămânii, și efectele fumatului în fiecare operație”.
Cele mai dificile operații la nivel plămânilor, prin tehnica robotică cu o singură incizie, le primesc fumătorii. Unii nu se lasă niciodată de țigări.
Prof. dr. Diego Gonzales Rivas, chirurgie toracică uniportală: „Câteodată, după ce se recuperează, continuă să fumeze. Noi spunem să nu mai fumeze înainte de operație și după operație, niciodată să nu mai fumeze. Altfel cancerul de plămân poate reapărea în partea sănătoasă a plămânului, care a rămas după operație”.
Modificările periculoase nu dau niciun simptom. Dacă sunteți fumător, aveți nevoie de un CT toracic o dată pe an. Investigația arată obiectiv efectele fumatului.