9.000 de case distruse în Texas de uraganul Harvey. Gafa făcută de Trump după ce a vizitat sinistrații


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Duminica 03 Septembrie 2017 08:22
Categorie: Stiri externe

În a doua sa vizită în statul calamitat Texas, Donald Trump a încercat să facă tot ce i s-a reproşat că n-a făcut în prima.

A mers la Houston, s-a întâlnit cu supravieţuitorii uraganului Harvey şi a încercat să-i consoleze, dar a gafat din nou, spunând că a văzut mulţi oameni fericiţi în adăpostul de urgenţă.

Între timp, situaţia din zonele inundate se ameliorează cu paşi mici, dar provocări noi apar la tot pasul. La fel şi poveşti ale eroilor care au salvat vieţi.

"Veneam şi plecam, veneam şi plecam, umpleam barca. 20 de oameni, 26 de oameni. Veneam şi plecăm. Toată ziua. Doamne, ce milă îmi era de copilaşii aceia. Plângeau, erau speriaţi."

Bert Ramone este un poliţist din Houston. Bărbatul povesteşte cum şi-a petrecut primele 5 zile de după uraganul Harvey şi o face în timp ce îşi primeşte doza de citostatice. Are cancer de colon în ultimul stadiu, dar nici boala, nici insistenţele soţiei n-au putut să-l ţină departe, când a văzut câţi oameni au nevoie de ajutor.

"Spunea întruna că se simte bine şi să-l las în pace. Am avut grijă să-şi ia suplimentele şi să mănânce cum trebuie."

"Mă bucur că am fost acolo şi am ajutat, am dăruit. Aş vrea să fi putut face mai mult."

O mie de oameni îi pot mulţumi lui Bert pentru că i-a pus la adăpost din faţa apelor.

Necazurile curg însă în continuare. Pompierii au ajuns cu barca şi au căutat hidranţii pe sub apă ca să poată stinge incendiul care a cuprins o casă din Houston. 300 de oameni din vestul oraşului au primit ordin de evacuare, pentru că inundaţiile riscă să fie agravate de golirea treptată a rezervoarelor destinate să absoarbă apa de ploaie şi care pot ceda din clipă în clipă.

În alte părţi, oamenii au putut să se întoarcă acasă, dar unii au avut parte de surprize.

"Evaluăm distrugerile din casă şi, când am dat să intru în sufragerie, am văzut un aligator de trei metri în sufrageria mea."

Toată lumea a ieşit, să nu provoace animalul. Cei care au reuşit să îl scoată din casă au specialiştii.

"Am primit multe telefoane de când s-a mai îndreptat vremea. Oamenii ne cheamă să ridicăm animale aduse de apă, animale care se află în casele sau podurile oamenilor, ca acest aligator care era în casă."

Preşedintele şi Prima doamnă au făcut sâmbătă o nouă vizită în Texas şi - de această dată - s-au dus la Houston, unde au vizitat un adăpost de urgenţă. Donald Trump s-a dovedit foarte popular printre copii, care l-au înconjurat, au bătut palma cu el şi l-au îmbrăţişat. La rândul lui, preşedintele a luat în braţe o fetiţă şi a sărutat-o stângaci pe obraz.

Şeful de la Casa Albă a mers şi la bucătărie şi a ajutat la servirea mesei.

Apoi a exagerat cu laudele în faţa jurnaliştilor, expunându-se din nou criticilor.

Trump: "Oamenii chiar apreciază ce s-a făcut. S-a lucrat foarte eficient şi foarte bine. Oamenii sunt foarte mulţumiţi de cum merge treaba. E multă dragoste. Erau fericiţi, am văzut multă fericire."

9.000 de case au fost complet distruse şi tot atâtea familii au rămas pe drumuri. Alte 87.000 de locuinţe au nevoie de reparaţii ca să poată fi locuite din nou, au anunţat autorităţile texane.

 

 

Donald şi Melania Trump au ajuns din nou în Texas. Prima Doamnă a purtat iar tocuri la plecare
Uraganul Harvey a lăsat sute de mii de oameni fără case. Trump donează un milion de dolari
VIDEO PROTVPLUS.RO