500.000 de oameni sunt evacuati in Asia. Taifunul Fitow a lovit China cu rafale de 200km/ora

Taifun China - 2

Taifunul Fitow a lovit luni coasta de est a Chinei, cu rafale de vant care depaseau 200 de killometri pe ora, omorand cel putin doua persoane si impunand evacuarea altor cateva sute de mii de persoane, relateaza AFP.

Provinciile foarte populate Zhejiang si Fujian erau mobilizate la maximum, dupa ce Agentia meteorologica chineza a emis sambata o alerta cod rosu, cel mai inalt nivel.

Cel putin doua persoane au fost ucise dupa ce Fitow a atins orasul Wenzhou, a nuntat agentia de presa China Noua.

Peste 1.200 de case s-au prabusit in aceasta municipalitate de coasta, a precizat postul national Radio China.

In unele zone din provincia Zhejiang, la sud de megalopolisul Shanghai, nivelul precipitatiilor a atins 29 de centimetri in decurs de 17 ore, de duminica si pana luni dimineata, potrivit agentiei China Noua.

Citește și
taifun - 1
Super-taifunul Usagi face ravagii in Asia. Hong Kong, la un pas de a fi un oras complet paralizat
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Taifunul a atins continentul in primele ore, luni, in provincia Fujian, fiind insotit de ploi torentiale si provocand pene de electricitate masive, a anuntat anterior China Noua.

Acesta urma sa isi continue traiectroria catre nord-vest si sa slabeasca rapid in intensitate, potrivit Centrului meteorologic national.

Potrivit agentiei China Noua, 574.000 de persoane au fost evacuate in provincia Zhejiang si alte 177.000 in provincia Fujian.

Doi angajati ai portului Wenzhou, in Zhejiang, au fost dati disparuti si ar fi putut sa fi fost luati de mare, potrivit agentiei.
"Nu trebuie sa lasam pe nimeni in pericol", a declarat Li Qiang, guvernatorul provinciei Zhejiang.

Din cauza taifunului, traficul trenurilor de mare viteza in provinciile Zhejiang, Fujian si Jiangxi a fost suspendat, iar aeroportul din Wenzhou a anulat duminica 27 de zboruri, a anuntat China Noua.

Autoritatile maritime chineze au emis, de asemenea, alerte cod rosu. Pescarii au fost indemnati sa se intoarca in porturi, iar autoritatile locale au primit instructiuni sa adopte masuri in cazul unei posibile cresteri a nivelului apelor.

Zeci de mii de nave de pescuit s-au intors in zona de coasta, potrivit agentiei China Noua.

Fitow, care poarta numele unei flori microneziene, este al 23-lea taifun din acest an. Inainte de a ajunge in China, el a trecut peste insula japoneza Okinawa, provocand pagube usoare.

Peste 100 de zboruri internationale au fost anulate, atat la plecare, cat si la sosire pe Insula Taiwan, duminica, iar legaturile maritime din regiune sunt perturbate.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Taifunul Usagi a facut cel putin 25 de morti in sudul Chinei
Taifunul Usagi a facut cel putin 25 de morti in sudul Chinei

Taifunul Usagi a provocat moartea a cel putin 25 de persoane in provincia Guangdong, in sudul Chinei, a anuntat luni postul national de televiziune CCTV pe site, citat de AFP.

Super-taifunul Usagi face ravagii in Asia. Hong Kong, la un pas de a fi un oras complet paralizat
Super-taifunul Usagi face ravagii in Asia. Hong Kong, la un pas de a fi un oras complet paralizat

Traficul maritim si aerian din Hong Kong era paralizat, duminica, in apropierea "supertaifunului" Usagi, cea mai puternica furtuna tropicala a anului, relateaza AFP.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.