35 de civili morti si 70 raniti, dupa bombardamentele Turciei in Siria. Ankara anunta insa ca a ucis 25 de "teroristi"


Ultimul update: Miercuri 31 August 2016 07:21
Data publicarii: Duminica 28 August 2016 17:03
Categorie: Stiri externe
Armata turca in Siria

Cel putin 35 de civili au fost ucisi si alti peste 70 raniti in bombardamente turcesti in nordul Siriei, a indicat duminica Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de AFP.

''Cel putin 20 de civili au fost ucisi si ati 50 raniti de tirurile de artileriei si loviturile aeriene ale Turciei duminica dimineata in Jeb el-Koussa, un sat la sud de localitatea siriana Jarablus'', a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

De asemenea, ''15 civili au murit si 25 au fost raniti, majoritatea grav, in bombardamente turcesti in apropiere de satul al-Amarna'', situat tot la sud de Jarablus, a adaugat directorul OSDO.

Acesta este bilantul cel mai mare de la declansarea, miercurea trecuta, a operatiunii ''Scutul Eufratului'', ce vizeaza alungarea Statului Islamic de la granita Turciei si oprirea inaintarii kurzilor separatisti.

Potrivit OSDO, bombardamentele turcesti se concentreaza pe zona de la sud de Jarablus, fost fief al Statului Islamic la frontiera cu Turcia si prima localitate cucerita de catre rebeli cu sprijinul Ankarei.

Localitatea Jeb el-Koussa este situata la 14 km sud de Jarablus si se afla sub controlul combatantilor locali sustinuti de catre fortele kurde. Potrivit OSDO, cel putin patru combatanti au fost ucisi in bombardamentele de la Jeb el-Koussa.

Armata turca anunta uciderea a 25 de 'teroristi' kurzi in nordul tarii

Armata turca a anuntat ca a ucis 25 de 'teroristi' kurzi in loviturile aeriene purtate in nordul Siriei, unde a lansat o operatiune militara de anvergura pentru alungarea combatantilor kurzi si a celor din gruparea Stat Islamic (SI), transmit AFP si Reuters, preluand agentia Anadolu.

Potrivit comunicatului armatei, 25 de 'membri teroristi' ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) si ai Partidului Uniunii Democratice (PYD) in Siria au fost ucisi in lovituri aeriene aproape de orasul Jarablus.

Sursa: Agerpres

Tags: turcia, siria, civili,

VIDEO PROTVPLUS.RO