300 de milioane de dolari pentru un castel din Franța în care nu locuiește nimeni

Dată publicare: 10-04-2018 09:03
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


A dat o avere pe o casă în care n-a călcat niciodată. Este vorba despre misteriosul proprietar al unui Versailles în miniatură, aflat în apropiere de Paris.

Se crede că ar aparţine prinţului moştenitor al Arabiei Saudite, dar acesta n-a fost văzut niciodată acolo, deşi proprietatea a fost cumpărată acum doi ani.

Această proprietate din Louvecienne este construită după modelul unui castel franţuzesc din secolul al XVII-lea. Acum doi ani, un cumpărător misterios a plătit 300 de milioane de dolari pe casa şi grădinile demne de Versailles. Castelul are încăperi îmbrăcate în marmură şi aur, piscine interioare şi exterioare, o pivniţă uriaşă, discotecă şi sală de cinema. Şi, pentru că e înconjurat de un şanţ cu apă.

Pierre Viard, primar: „Există un acvariu de jur împrejurul castelului. Poţi să cobori în acest acvariu cu sticlă foarte groasă şi să te uiţi la peştii din jur."

Primarul micuţei localităţi a vizitat proprietatea, dar spune că nu pare să locuiască nimeni în ea.

Pierre Viard, primar: „Nu ştim exact identitatea persoanei care a cumpărat castelul."

Se bănuieşte că ar fi prinţul Mohammed Bin Salman al Arabiei Saudite, dar nimeni nu e dispus să confirme.

Jim Bitterman, corespondent CNN: „Numele prinţului nu este pe cutia poştală şi, din cauza numeroaselor holdinguri implicate, nu se poate spune cu absolută siguranţă că el are cheile de la această poartă. Dar cei care au vânat proprietarul prin documente spun că managerul averii personale a prinţului conduce compania care a cumpărat proprietatea."

Poştaşul din zonă nu a văzut numele prinţului pe niciun plic, doar nume de corporaţii. Totuşi, vasta proprietate nu e pustie. Există oameni plătiţi să aibă grijă de ea. Vecinii care au văzut proprietatea transformându-se şi fiind botezată Castelul Ludovic al XIV-lea, după regele care a construit Versailles-ul, spun că e cam mult.

Primarul vede însă avantajele. Indiferent dacă prinţul saudit sau altcineva se va muta sau nu la castel, taxele pe proprietate îngroaşă bugetul orăşelului cu 7.000 de locuitori.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO