25 de persoane, între care și copii, otrăvite într-un „atac deliberat” în incinta unei piscine
25 de persoane, între care și copii, au ajuns la spital, după ce au fost intoxicate cu gaz de clor toxic, degajat dintr-o piscină, la Centrul sportiv Monti Lessini din Italia.
Serviciile de urgență, inclusiv pompierii, medicii, poliția și chiar oamenii de știință din domeniul nuclear, au fost prezenți vineri, 17 martie, la unitatea din Verona, după ce a fost eliberat norul toxic.
Victimele au fost transportate la centrele medicale cu microbuze, iar cele mai afectate au fost transportate la spitalele din Negrar, Borgo Trento și Borgo Roma, scrie Daily Star.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ministerul italian de Interne a confirmat că, la locul unde a avut loc degajarea de gaze toxice, au fost prezente unități nucleare, biologice, chimice și radiologice (NBCR).
Aceștia au confirmat că un „grup specializat de pompieri care este chemat să intervină în situații excepționale” a fost prezent la fața locului, după ce 25 de persoane s-au intoxicat.
Printre victime se numără patru înotători, administratorul piscinei și nouă copii de grădiniță, cu vârste cuprinse între trei și șase ani.
Totuși, anchetatorii cred că intoxicația s-a datorat faptului că angajații piscinei au calculat greșit cantitatea de clor necesară pentru a steriliza piscina. Astfel că, estimările lor greșite au dus la apariția unui gaz toxic de clor din apă, otrăvindu-i efectiv pe cei prezenți.
Cei mai grav afectați au fost transportați la spitalele din apropiere, după ce s-au intoxicat cu aceeași substanță chimică folosită de trupele germane în Primul Război Mondial.
Norul gazos se poate dovedi fatal atunci când este ingerat sau inhalat, iar cei care intră în contact cu gazul, pot avea numeroase probleme de sănătate, precum dificultăți de respirație, vedere încețoșată, dureri sau arsuri ale nasului, ochilor și gâtului, precum și bășici pe piele.