Daily Mail: "Nu vede cu ochiul stang, e extenuat si are probleme de auz". Fata ascunsa a Papei

Ultima actualizare: 20-02-2013 01:34

150.000 de credinciosi au umplut duminica Piata San Pietro, ca asculte slujba ''Angelus", penultima oficiata de Papa Benedict al XVI-lea.

Predica i-a miscat pe multi pana la lacrimi. Oamenii au venit pregatiti sa isi ia ramas bun de la seful Bisericii Catolice.

Pana la demisia care intra in vigoare pe 28 februarie, Suveranul Pontif va mai avea o singura aparie publica, in 27.

Papa Benedict al XVI-lea: "Va multumesc! Prezenta voastra aici e un semn de afectiune si apropiere spirituala si va sunt recunoscator".

Suveranul Pontif i-a indemnat pe credinciosii adunati sa-si ia ramas bun sa renunte la egoism si sa nu ceara in rugaciuni "succes sau bunuri materiale". El a vorbit si de nucleul ispitelor care ii indeparteaza pe catolici de credinta, mai interesati de satisfacerea nevoilor primare decat de relatia cu Dumnezeu.

Daily Mail citeaza un jurnalist german care sustine ca problemele de sanatate ale Papei Benedict ar fi fost in principal de vedere, acesta avand probleme de aproximativ 10 saptamani la ochiul stang.

Peter Seewald, care l-a intervievat pe Papa in 2010, a declarat acum: "Auzul sau era deteriorat. Nu putea vedea cu ochiul stang, iar chipul a devenit atat de slabit incat croitorul avea probleme sa-i mai faca haine care sa ii vina bine. Niciodata nu l-am vazut atat de extenuat"

Mii de oameni i-au ascultat predica avand ochii in lacrimi si tinand in mana mesaje emotionante, adresate liderului Bisericii.

Unii credinciosi au vazut in spusele din predica de duminica inclusiv un sfat pentru mai marii Bisericii Catolice, afectata in ultimii ani de scandaluri de pedofilie, coruptie si spalare de bani.

Conclavul pentru desemnarea viitorului Papa ar putea fi organizat mai curand de 15 martie, cum prevede Constitutia Apostolica. Vaticanul vrea ca urmatorul Suveran Pontif sa aiba timp sa se pregateasca mai bine pentru Paste, celebrat de catolici pe 31 martie.

Presa italiana scrie ca noul Papa ar putea fi instalat pe 17 martie, dupa votul celor 117 cardinali electori.

Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Vaticanului:
"Daca toti cardinalii vor fi aici, nu am avea pe cine sa asteptam, nu?".

Urmatoarea si ultima aparitie oficiala a Papei Benedict al XVI-lea va fi pe 27 februarie, la audienta generala organizata in Piata San Pietro, la care 35.000 de credinciosi si-au cumparat bilete.

Pe 28, la ora locala 17:00, va parasi Vaticanul la bordul unui elicopter. Suveranul Pontif urmeaza sa petreaca doua luni la castelul Gandolfo, cat timp va fi renovata o manastire la Vatican, unde se va intoarce spre sfarsitul lui aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO