Studiu: Romania este pe locul 52 din 64 in topul celor mai buni elevi din lume


Ultimul update: Duminica 06 Octombrie 2013 06:40
Data publicarii: Miercuri 04 Septembrie 2013 12:08
Categorie: Incepe scoala
Elevi Romania

Romania se claseaza pe locul 52 din 64, in topul celor mai buni elevi din lume, capabili de performante mari la citire, matematica si stiinta.

Conform studiului In Focus, realizat de Pisa, elevii din Romania nu tind sa exceleze la toate cele trei materii in mod egal.

Singapore, Noua Zeelanda, Finlanda si Hong Kong (China) sunt tarile care conduc clasamentul, aici existand elevii cu cea mai mare capabilitate de a obtine performante la toate cele trei materii, potrivit studiului In Focus.

Trebuie mentionat ca tarile care au participat la acest studiu sunt cele membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Elevi Romania

In medie, 4% dintre toti elevii din tarile OECD sunt la fel de buni la toate cele trei materii

Australia, Finlanda, Hong Kong (China), Japonia, Noua Zeelanda si Singapore sunt tarile cu cele mai mari procentaje de elevi buni la citire, matematica si stiinta.

Din pacate, Romania se situeaza abia pe locul 52 in acest top, elevii nostri exceland de obicei intr-un singur domeniu.

Elevi Romania

16,3%, in medie, dintre elevii tarilor OECD exceleaza in cel putin un domeniu, insa asta nu inseamna ca exceleaza in toate cele trei domenii luate in considerare de PISA.

De exemplu, Elvetia are cel mai mare procentaj de elevi buni la matematica, 24,1%, insa, procentajul scade la 8,1% cand vine vorba de citire si la 10,7% cand vine vorba de stiinta.

Ce inseamna Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica este institutia unde se discuta despre provocarile economice si sociale.

Cu o vechime de 40 de ani, bazele OECD cuprind o gama impresionanta de date, de la indicatori economici si forta de munca, la taxe si impozite si conturi nationale.

Sursa: OECD

VIDEO PROTVPLUS.RO