Elevii scolilor private sunt mai predispusi la obezitate, in comparatie cu cei de la scolile de stat


Ultimul update: Duminica 06 Octombrie 2013 06:40
Data publicarii: Marti 03 Septembrie 2013 10:01
Categorie: Incepe scoala
Elevi

Un nou studiu arata ca elevii de la scolile private au sanse mai mari sa ajunga obezi, in comparatie cu cei din scolile de stat.

Studiul medical efectuat in orasul indian Delhi arata ca elevii de la scolile private tind sa sara peste micul dejun, lucru ce duce la obezitate, potrivit Daily Mail.

De cealalta parte, copiii de la scolile publice tin cont de cea mai importanta masa a zilei, iar starea lor de sanatate este mai buna.

In ultima vreme, un trend a fost observat in tarile dezvoltate: luarea micului dejun in fiecare zi este invers proportionala cu obezitatea, iar Delhi face parte din acelasi tipar.

"Raspandirea obezitatii este de sapte ori mai mare printre elevii scolilor private, in comparatie cu elevii scolilor publice.

Raspandirea obezitatii printre elevii care provin din clasele inalte ale societatii din India a ajuns la acelasi nivel ca in tarile dezvoltate", a explicat doctorul Monica Arora.

Elevi

In 30% din cazuri, obezitatea incepe in copilarie, iar 50-80% dintre copiii obezi ajung adulti obezi.

"Am observat ca raspandirea obezitatii a fost mai mica in ceea ce priveste elevii care consumau micul dejun zilnic (14,6%). Cei care nu consumau niciodata micul dejun aveau un procentaj al obezitatii de 22,9%", a spus un cercetator.

Micul dejun, un pas catre o viata sanatoasa

Cercetatorii au mai descoperit ca cei care isi iau micul dejun au un consum mai mare de produse lactate, fructe si legume.

De altfel, toate ideile privind o alimentatie sanatoasa au fost asociate cu micul dejun zilnic.

Studiul a mai aratat ca cei care isi iau micul dejun sunt de 5,5 ori mai predispusi catre a consuma lactate, de 1,7 ori mai inclinati catre consumul de fructe si de 2,2 ori mai inclinati catre consumul de legume.

Elevi

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO