Statul anunta o masura "in premiera in sistemul sanitar romanesc", dupa tragedia din Colectiv. Ce se va intampla cu arsii


Ultimul update: Joi 08 Septembrie 2016 06:59
Data publicarii: Luni 05 Septembrie 2016 17:20
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV
SMURD - AGERPRES

Dupa tragedia din clubul Colectiv din octombrie 2015, cand 64 de tineri au murit in urma unui incendiu, iar alti cateva sute au fost grav raniti, statul roman anunta o masura "in premiera in sistemul sanitar romanesc".

Astfel, Ministerul Sanatatii a anuntat ca a elaborat programul AP-Arsuri, care urmareste sa asigure acoperirea costurilor ridicate ale tratamentului urgentelor majore la nivel intra-spitalicesc.

"Dupa tragedia din clubul Colectiv, nevoia unei linii dedicate de finantare a tratamentelor pentru pacientii cu arsuri a devenit stringenta, mai ales luand in considerare limitele destul de reduse ale decontarii cheltuielilor cu acesti pacienti. Pentru a nu mai fi nevoite spitalele sa asigure diferenta considerabila din venituri proprii, AP-Arsuri va deconta urmatoarele:

-► reactivi specifici si consumabile pentru determinari de laborator
-► consumabile pentru monitorizarea pacientilor
consumabile specifice pentru tratamentul si ingrijirea pacientilor cu arsuri
-► consumabile si echipamente pentru tratamentul in perioada post-critica
-► solutii si materiale consumabile pentru asepsia in sectiile de arsuri
-► educatia specifica pentru tratamentul acestor pacienti si servicii specifice"
- se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Noutatea absoluta in sistemul sanitar romanesc o reprezinta decontarea serviciilor de recuperare medicala si kinetoterapie pe perioada internarii si un an dupa externare si de psihoterapie pe durata internarii si un an dupa externare.

Fondurile necesare acestei "Actiuni Prioritare" vor fi alocate din bugetul Ministerului Sanatatii. Colectivul de lucru din cadrul ministerului va elabora aceste calcule pe baza estimarilor numarului de pacienti cu arsuri din unitatile sanitare eligibile.

Lista unitatilor sanitare si criteriile medicale de includere in AP-Arsuri pot fi gasite la linkul de aici.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO