Colectiv, sentința. Câți ani de închisoare au primit patronii Anastasescu, Mincu și Gancea

Dată publicare: 16-12-2019 13:43
Dată actualizare: 16-12-2019 14:01


Patronii Colectiv la proces

Tribunalul Bucureşti a decis luni condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - la câte 11 ani şi 8 luni închisoare în dosarul privind tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Astfel, judecătorul l-a condamnat pe inculpatul Anastasescu George Alin la 11 ani și 8 luni închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.

Un alt patron al clubului Colectiv, Mincu Costin, a fost condamnat ”la pedeapsa cea mai grea” de 11 ani și 8 luni închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor.

Al treilea patron Colectiv, Gancea Paul-Cătălin a fost condamnat la ”pedeapsa cea mai grea” de 11 ani și 8 luni închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor.

Nu în ultimul rând, Tribunalul București a decis confiscarea sumei de 62.298 lei, folos necuvenit, pentru S.C. COLECTIV CLUB S.R.L.

Daniela Niţă - patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists - a fost condamnată la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv 10 ani. De asemenea, Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Aurelia Iofciu (şef al Serviciului autorizări comerciale din Primărie) a primit 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea (consilier superior) - 7 ani, Ramona Sandra Moţoc (referent superior) - 3 ani de închisoare cu suspendare. În cazul Ramonei Moţoc, instanţa a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, acuzate de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, au fost condamnate la 470 zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 de lei amendă pe zi. De la SC Colectiv Club SRL a mai fost confiscată şi suma de 62.298 lei.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO