Ziua Internațională a Podcast-ului, sărbătorită pentru prima dată și în România
Asociația Alternativ sărbătorește pe 30 septembrie Ziua Internațională a Podcast-ului.
Este pentru prima dată când diferite produse de podcast româneşti se alătura într-o singură zi, mixate într-un livestream audio, pentru a fi parte din sărbătoarea mondiala #internationalpodcastday.
Sărbătorit la nivel mondial în fiecare an pe data de 30 septembrie, podcast-ul a cucerit România cu adevărat de câţiva ani, astăzi existând zeci de produse audio în limba română care merită ascultate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dacă nu știți ce înseamnă un podcast, explicația simplă ar fi următoarea: este un fişier audio pe care îl poţi descărca de pe internet şi îl poți ascultă oricând pe laptop, PC sau mobil.
Pe TuneIn sunt multe emisiuni radio înregistrate, care pot fi astfel reascultate. De asemenea, pe iTunes sunt o mulțime de categorii: gaming, comedie, religie sau auto-dezvoltare.
Există aplicații de mobil care prezintă diferite produse audio, pe care le poți "consuma" în timp ce pedalezi pe bicicletă, la sală sau când ești blocat prin trafic cu căștile pe urechi.
În 2018, Asociația Alternativ a strâns cele mai concludente, creative şi interesante podcasturi româneşti, pe care le va difuza într-un livestream audio, duminică, 30 septembrie, de la ora 10:00 dimineața, pâna aproape de miezul nopţii, pe site-ul Alternativ.
”Salutăm astfel existenţă unui podcast având ca subiect teatrul românesc, un produs lansat la 10 ani de existenţă a revistei Scena.ro. Trecem apoi la jurnalismul narativ promovat prin podcasturile “Decât O Revistă”. Serialul în 6 episoade “Satul Mădălinei”, care încearcă să dărâme stereotipurile pe care le avem despre saraci, promovând altruismul.” - spun cei de la Alternativ.ro.
"E o provocare că am construit povestea într-o formă cu care nu suntem obișnuiți. Dar față de o poveste scrisă, e mult mai puternic să o auzi pe Mădălina. Să fie vocea ei, să auzi momentele alea pe care le povestește, în care e umilită de autorități. E mult mai obiectiv. E ca și cum îți spun: ia bucata asta și judecă tu.” - Ana Maria Ciobanu.
”Ne provocăm fricile şi anxietăţile cotidiene, le scoatem de sub preş prin seria podcast “Temeri pentru acasă”, pentru ca apoi să ne stimulăm curiozitatea prin joacă, poveşti şi un strop de fantezie, în seria “Treasure Monkey cu Madame Fournier”.
Fiind o mamă dedicată, şi pasionată de lectură, am petrecut multe momente citindu-i fiului meu o selecție vastă de cărți pentru copii. Așa am ințeles că natura înzestrează copilul cu semințe gata să încolțească și ele pot deveni un bun al omului numai prin educație.” - Alice Fournier.
“Interviuri cu antreprenori, traineri, coachi, intraprenori, sportivi, „oameni care au realizări mai mici sau mai mari şi cu care îmi face plăcere să stau de vorbă.” - Florin Roşoga.
Mai multe detalii puteți găsi și pe pagina de Facebook a evenimentului.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!