YouTube a eliminat peste 11 milioane de videoclipuri folosind moderarea automată

Ultima actualizare: 25-08-2020 22:08
YouTube a eliminat peste 11 milioane de clipuri folosind moderarea automată
Getty

YouTube a anunțat marți că a eliminat 11,4 milioane de videoclipuri trimestrul trecut, cea mai mare parte pe baza moderării automate a conținutului său.

 

Compania a spus că 95% din videoclipurile problematice eliminate la prima detectare au fost găsite de software-ul său, scrie Axios.

Cu mai puțini recenzori umani, din cauza pandemiei de COVID-19 care a forțat oamenii să lucreze de acasă, YouTube a trebuit să aleagă între a se baza mai mult pe sisteme automate și a elimina excesiv de mult conținut sau a se baza pe mai puțini oameni și a permite să rămână mai multe videoclipuri care încalcă regulile.

YouTube spune că a ales prima variantă pentru a-și proteja comunitatea, dar având drept urmare dublarea apelurilor de eliminare.

Numărul videoclipurilor la care s-a făcut apel în urma eliminării s-a dublat de la primul la cel de-al doilea trimestru, dar compania spune că s-a pregătit pentru creșterea apelurilor prin adăugarea mai multor resurse și, în consecință, a fost capabilă să restabilească dublul numărului de conținut apelat de la primul trimestru la cel de-al doilea trimestru.

Totuși, YouTube spune că apelurile sunt destul de rare și apar doar în mai puțin de 3% din toate eliminările video.

Cele mai multe videoclipuri eliminate au avut puține vizionări, potrivit YouTube.

 

Principalele motive de eliminarea a videoclipurilor

 

În total, 42% dintre videoclipurile eliminate au avut 0 vizualizări, 24% au avut 1-10 vizualizări și 24% au avut mai mult de 10 vizionări.

Majoritatea videoclipurilor au fost eliminate pentru încălcarea politicii de siguranță a copiilor (3,8 milioane de videoclipuri), spam (3,2 milioane de videoclipuri) sau nuditate (1,7 milioane de videoclipuri).

Aplicarea politicii agresive de moderare a condus la creșterea de mai mult de 3 ori a numărului de eliminări de conținut pe care sistemele YouTube îl suspecta ca fiind legat de extremism sau care ar fi putut dăuna copiilor.

Compania a mai precizat că a eliminat doar 28 de comentarii în trimestrul trecut.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO