TikTok a dat în judecată Guvernul SUA, iar angajații americani vor intenta proces președintelui Trump

Ultima actualizare: 24-08-2020 22:19
Tik Tok a dat în judecată Guvernul SUA, iar angajații americani vor intenta proces președintelui Trump
Getty

Compania TikTok a dat în judecată Guvernul SUA, declarând că își va ”apăra drepturile și interesele în instanță”. La rândul lor, angajații americani ai companiei îi vor intenta un proces președintelui Donald Trump.

 

Compania TikTok, cu sediul la Los Angeles, a intentat un proces administrației americane pentru a-și proteja drepturile și interesele legitime, afectate de decretul administrativ care vizează TikTok și compania mamă ByteDance, scrie Radio China International.

ByteDance a confirmat că plângerea a fost depusă luni și vizează ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump la data de 6 august.

Într-o declarație, oficialii TikTok afirmă că, timp de un an, compania a căutat să comunice cu guvernul american, adoptând o atitudine deschisă.

Însă, autoritățile SUA ignoră realitatea, nu respectă procedurile juridice și încearcă să se implice în negocierile dintre companiile comerciale, susține sursa citată.

"Pentru ca procedurile de drept să nu fie abandonate iar compania și clienții să fie tratați echitabil, ne vom apăra drepturile și interesele în instanță", arată în declarație.

 

Președintele Trump, acuzat de abuz de putere 

 

Potrivit presei americane, pe lângă acțiunea în instanță, angajații americani ai companiei TikTok intenționează la rândul lor să intente un proces președintelui Tump, pe motivul că "ordinul de interzicere" semnat de acesta reprezintă un abuz de putere, care prejudiciază drepturile constituționale ale angajaților companiei.

La data de 6 august, Donald Trump a semnat un decret administrativ care pretinde că TikTok constituie o amenințare la adresa securității naționale americane, interzicând oricărei persoane fizice sau entități juridice americane să încheie tranzacții cu TikTok sau cu compania mamă, după 45 de zile.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO